Hrabě Monte Cristo ve stylu Batmana?

Vydáno: 20.03.2013 10:09 - Amaya Tomanová | foto: facebook tvůrce

David S. Goyer, autor scénáře k Temnému rytíři, má v plánu zrežírovat román Alexandra Dumase Hrabě Monte Cristo. Máme se nač těšit, i když tato látka byla převedena na plátno už několikrát?
David S. Goyer, kterého filmoví fanoušci znají mimojiné jako spoluautora scénáře k batmanovské filmové trilogii Christophera Nolana, si po čtyřleté přestávce vyzkouší opět úlohu režiséra celovečerního snímku. Tentokrát půjde o "tak trochu jinou" adaptaci románu Hrabě Monte Cristo Alexandera Dumase. Film je popisován jako "Temný rytíř devatenáctého století" s komiksovým nádechem.
Natáčení nejnovější adaptace románu o nespravedlnosti, zradě, pomstě a touze po svobodě si pod svá křídla vezmou společnosti Constantin Films a Impact Vision, producentem bude Jeremy Bolt, na scénáři pracuje Michael Robert Johnson.
"Možnost oživit postavy z klasických děl a zasadit je do takového kontextu, aby byly blízké současnému publiku, si užívám," řekl Goyer v rozhovoru pro magazín The Hollywood Reporter. "Michael napsal excelentní scénář a mě velice těší, že můžu přenést bohatý a fascinující svět Dumasova románu na stříbrné plátno."
Nepůjde zdaleka o první adaptaci Hraběte Monte Crista, v roce 2002 se tohoto tématu ujal Kevin Reynolds a do hlavní role Edmonda Dantese obsadil výtečného Jamese Caviezela.
David S. Goyer se k režisérské práci - co se celovečerních počinů týče - vrací po čtyřech letech od natočení hororu Nenarození, na kontě má seriály FlashForward nebo Da Vinci's Demons .
Zdroj: The Hollywood Reporter


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY