Sci-fi novinka Christophera Nolana dorazí už příští rok

Vydáno: 09.03.2013 15:00 - Martin Bubrín | foto: Warner Bros.

Výpravné sci-fi Interstellar Christophera Nolana, jež pojednává o odvážné mezihvězdné výpravě, se do kin podívá už na sklonku příštího roku. Co od něj můžeme očekávat?
Chris Nolan si aktuálně může dělat, co chce. Na kontě má dva miliardové hity, produkuje nejnovějšího Supermana a u Warnerů z něj tak trochu dělají komiksového guru, kterému by nejraději přenechali celé Justice League. Ještě než se definitivně dozvíme odpověď, se ale jeden z nejvytíženějších režisérů současnosti pustí do vlastního projektu, který vyvíjí s bratrem Jonathanem.
Interstellar si vlastně už docela dlouho prošlapává cestičku k realizaci - scénář, původně zaměřený na cestování červími děrami do paralelních dimenzí, nějakou dobu přepracovával do co nejautentičtější podoby Jonathan Nolan, který svůj námět založil na práci a teoriích uznávaného fyzika Kipa Thorna. O projekt poté projevil zájem Steven Spielberg, ten však musel nakonec kvůli dalším závazkům (nejspíše Robopocalypse, které se stejně nakonec odložilo) odstoupit.
V lednu tohoto roku bylo pak oznámeno, že se snímku chopí Christopher Nolan a že také částečně přepracuje originální scénář svými vlastními nápady. Nyní už je vše oficiální. Snímek vznikne rovnou pod dvěma studii - Paramountem a Warner Bros. (první zaštítí domácí distribuci, druhý mezinárodní) - s naplánovanou premiérou na 7. listopadu 2014. První nástin synopse mluví o "odvážné mezihvězdné výpravě k obzorům našeho vědeckého chápání", což jistě vzbuzuje velká očekávání.
Zatím si pod tím můžeme představit téměř cokoliv - ostatně, to stejné jsme na začátku věděli i při oznámení Počátku a nakonec z toho vylezl jeden z nejpropracovanějších filmů poslední doby. Interstellar by snad neměl být výjimkou. Rovnice Nolan + film podle vlastního scénáře totiž nikdy nedopadla jinak, než novou klasikou, kterou jste si v kině dali klidně dvakrát za sebou...


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY