Eva Green je dáma, pro kterou se zabíjí

Vydáno: 30.01.2013 10:25 - Martin Bubrín | foto: Warner Bros.

Obsazování druhého Sin City je zřejmě u konce. Robert Rodriguez, který dlouho mlžil ohledně role ústřední femme fatale, nakonec našel svou hlavní ženskou postavu Avu Lord v herečce Evě Green.
Na návrat do Města hříchu už čekáme zatraceně dlouho. Robert Rodriguez raději točil filmy pro své předpubertální děti, než aby fanouškům dopřál další lekci své drsné a stylizované komiksové zábavy. Nyní se ale konečně umoudřil a kromě sequelu Machete zabíjí pro nás taky konečně chystá i dvojku Sin City s podtitulem A Dame to Kill For. A kdo že bude ona osudová femme fatale, která níž by každý muž dokázal zemřít?
Rodriguez spolu s Frankem Millerem (zde spolurežisér) ji našli v Evě Green, jež dostala přednost před původně zvažovanou Angelinou Jolie nebo Rachel Weisz. Avu Lord režiséři popisují jako nejsmrtelnější a nejvíce fascinující charakter, který se vůbec pohybuje po ulicích Sin City, tudíž bude pro herečku velká výzva zahrát si svůdnou a manipulující postavu, která vždy dostane to, po čem touží. Ostatně, podobnou roli si už střihla v loňských Temných stínech, kde dokázala vytrvale svádět Johnnyho Deppa, není tedy důvod předpokládat, že by se tak nemohlo stát i podruhé. Což se zřejmě stane, podíváte-li se na její fotku.
A Dame to Kill For je považován za jeden z nejlepších příběhů, který vůbec Miller z Města hříchu napsal - temný noir s ponurou atmosférou bude doplněn ještě o další příběhy jako v případě jedničky, jenž byly napsány speciálně pro film. O co v nich půjde, zatím tvůrci tají. Je ale jisté, že se v nich setkáme ve skutku hvězdným obsazením čítající jména jako Joseph Gordon-Levitt, Mickey Rourke, Jessica Alba, Bruce Willis, Rosario Dawson, Ray Liotta nebo Juno Temple.
Film za mořem dorazí do kin již 4. října letošního roku, u nás to však vypadá, že bychom jej měli vidět až v roce 2014. Snad se distributoři umoudří...


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY