Jackson natočí druhého Tintina do roku 2015

Vydáno: 13.12.2012 16:10 - Amaya Tomanová | foto: Falcon

O sequelu animovaného TinTina byla řeč již loni na podzim. Nyní se zdá, že se natáčení skutečně bude realizovat, a režie se i navzdory své vytíženosti ujme Peter Jackson.
Režisér Tintinových dobrodružství Steven Spielberg se již loni nechal slyšet, že se animovaná adaptace francouzského komiksu s největší pravděpodobností dočká pokračování. Mělo nést název Prisoners of the Sun a předlohou se mu opět měla stát jedna z Hergého knih, ve které se hlavní hrdina spolu s kapitánem Haddockem snaží přijít na kloub záhadné zákeřné chorobě, která postihne každého, kdo se pokusí odhalit tajemství hrobky starých Inků.
"Lidé ze Sony a Paramountu byli ochotní s námi udělat jeden film a poté nám poskytnout finanční prostředky na sepsání scénáře, tvorbu storyboardu a vůbec na celou přípravnou fázi. Práce na druhém snímku můžeme tedy zahájit velice rychle, scénář je již hotový," vyjádřil se režisér v jednom z rozhovorů. Tentokrát by se režie měl chopit Peter Jackson. Studio zatím jeho účast ani natočení sequelu oficiálně nepotvrdilo.
Zatím není kam spěchat - natáčení nemůže být zahájeno dříve, než bude Jackson definitivně hotový s hobití ságou. Podle odhadů by tedy premiéra sequelu Tintinových dobrodružství měla proběhnout v roce 2015.
Jacksonův Hobit útočí na filmová plátna právě v těchto dnech (jeho recenzi jsme vám již přinesli), druhý snímek dorazí do kin za rok, třetí dokonce již s půlročním odstupem.
Zdroj: Empire


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY