Nové sci-fi Nevědomí se představuje v traileru

Vydáno: 09.12.2012 09:34 - Martin Bubrín | foto: Universal Studios

Postapokalyptické sci-fi Nevědomí režiséra Josepha Kosinskiho (Tron: Legacy) z prvního traileru oslňuje především netradiční zápletkou a perfektní vizuální stránkou. Co můžeme čekat od dalšího filmu s Tomem Cruisem?
Rukopis Josepha Kosinskiho se nezapře. Už ve svém teprve druhém filmu nabízí bývalý reklamní režisér rozeznatelné trademarky a zřetelnou vizi - designerský fetišismus známý z Trona mění jen modro-oranžový vizuál za bílý, mohutné prázdné prostory (nyní však ne virtuální, ale přírodní) a téměř všudypřítomné vizuální efekty, které dokreslují načrtnutý postapokalyptický svět, stejně jako podporují příběh.
Ten se bude odehrávat ve velmi vzdálené budoucnosti na zdevastované Zemi, na které už dlouho není život - lidé žijí bezpečně v oblacích a dolů létají jen na průzkum. Jedním z takových průzkumníků bude také Jack (Tom Cruise), jenž při obhlídkách prázdných krajin narazí na havarovanou kosmickou loď a v ní ženu, která v něm probudí jisté vzpomínky.
Z traileru můžeme však vytušit, že půjde o mnohem více než jen o pouhý rozpor mezi iluzí a realitou - když se odmaskuje Morgan Freeman, jeho "gang" přeživších a podivní mimozemšťané, můžeme čekat, že se bude i něco víc než filosofovat. Z čistě vizuálního hlediska lze také už nyní soudit, že v kinech ve 3D (a 4K samozřejmě) budou trikové výjevy přesvědčivě vypalovat oční bulvy. Snad režisér nepřijde opět jen se základním příběhem a postavami, ale s promyšlenou sci-fi, kterou si budeme chtít zapamatovat. Jsme zvědaví, i když se bojíme dalšího komerčního propadáku...
P.S. Také jste si všimli Dartha Vadera v 1:54?
Trailer můžete zhlédnout na iTunes Movie Trailers nebo rovnou pod naším článkem. V galerii také naleznete oficiální plakát filmu a fotografie.

Originální trailer filmu Nevědomí


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

  • (Václav Špecián, 09.12.2012 09:58) Reagovat

    :)

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY