Iron Man 3 přiletěl s prvním teaserem

Vydáno: 23.10.2012 09:37 - Martin Bubrín | foto: Marvel

Očekávaná první upoutávka na třetího Iron Mana je konečně online a ukazuje známou látku v naprosto novém světle. Těšte se na zběsilou akci, drsného záporáka a také výrazně temný podtón.
Just wow. Studio Marvel si nyní s miliardovými zisky Avengers může v podstatě dělat, co se mu zlíbí, tak se vůbec nebojí změnit známý koncept, který uplatňovalo napříč všemi svými předchozími projekty. Podpořen odvážnou volbou Shanea Blacka (scénáře ke skvostům jako Poslední skaut), Iron Man 3 rozehrává mnohem více potemnělou partii, než jsme zvyklí.
Ze dvouminutového teaseru v podstatě vymizel humor – vše se nyní soustředí na osudový, temný a zřejmě také velmi osobní příběh Tonyho Starka, kterého jeho úhlavní nepřítel tentokrát úplně srazí na kolena a pokusí se zlikvidovat vše, na čem mu záleží. Dějové střípky také odhalují mnohem těsnější vazbu hlavního hrdiny a jeho brnění (dělá oblek muže nebo muž oblek?), jež se zřejmě bude zdát pro tento film zásadní. Jelikož se v pozdějších komiksech nově vynalezený organický oblek přímo upne na Tonyho tělo, možná se podobného "twistu" dočkáme i zde.
Vše ostatní je přímo prvotřídní ukázka, jak nalákat na letní blockbuster. Střihačům nejspíše zvýšili plat, tak do osudové dvouminutovky rvou všechny akční bonmoty (i když triky se ještě musejí dopilovat), stejně jako představují nové postavy v podobě Guye Pearce nebo Bena Kingsleyho, jehož Mandarin zase po dlouhé době vzbuzuje respekt. "Nejsem terorista, jsem učitel," tvrdí jeho voiceover, zatímco vrtulníky demolují Starkovu vilu.
Gradace ke konci trochu polevuje, ale k více osobní a temnější upoutávce to překvapivě sedí. Jakoby Shane Black zapomněl na infantilní předchozí díly Jona Favreau a servíruje nám drsný techno-thriller, který zatím přislibuje velké věci. A mám takový pocit, že jsme ještě zdaleka nic neviděli...
Teaser můžete zhlédnout na iTunes Movie Trailers nebo rovnou pod naším článkem. Na vlastní nebezpečí se také můžete přesvědčit, jak moc se (ne)povedla dabovaná upoutávka, v níž Tony Stark zní jako mutující teenager a Mandarin jako hospodský výčepní. V galerii také najdete oficiální plakát k filmu.

Originální teaser filmu Iron Man 3


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY