Saoirse Ronan si zahraje Marii Stuartovnu

Vydáno: 12.08.2012 19:00 - Simona Knotková | foto: Universal Pictures

Už ve třinácti se jí podařilo ukořistit oscarovou nominaci. Nejnověji se ambiciózní mladá herečka Saoirse Ronan pouští do ztvárnění Marie Stuartovny v historickém snímku Mary Queen Of Scots.
Saoirse Ronan je další z vycházejících hvězdiček, která si na absenci nabídek rozhodně nemůže stěžovat. Po význačných rolích například ve filmech režiséra Joeho Wrighta, thrilleru Hanna a dramatu Pokání (za kterou si dokonce vysloužila nominaci na Oscara za nejlepší herečku ve vedlejší roli), nyní osmnáctiletá herečka míří do životopisného dramatu Mary Queen Of Scots. Zde si zahraje rovnou šlechtičnu z titulu, skotskou a francouzskou královnu Marii Stuartovnu.
Projekt zatím nemá režiséra, ani nejsou známy detaily hlavní dějové linie. Z bohatého života Marie Stuartovny, která se kupříkladu už ve věku herečky stihla stát vdovou, během života vedla dlouhé rozepře s anglickou královnou Alžbětou I. a nakonec to dotáhla až s hlavou na špalek, si však tvůrci vhodnou zápletku jistě vyberou. A třeba to tentokrát na sošku Oscara opravdu bude.
Ronan pak nejdříve uvidíme příští rok v březnu v adaptaci románu Stephenie Meyer Hostitel a budeme ji také moci slyšet v animovaném snímku Justin And The Knights Of Valour, kde její hlas zazní vedle Antonia Banderase nebo Marka Stronga.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY