Další adept na seriálovou verzi je Battle Royale

Vydáno: 28.07.2012 16:27 - Michala Benešovská | foto: Toei Company

Americké televize bojují o diváky, dočkáme se Hannibala i Vřískotu, české televize vracejí úder Ulicí a chystají pecky jako Gympl a Obchoďák. Najde si v takové konkurenci diváky seriálová adaptace epické vyvražďovačky?
Před více než deseti lety vzikl šokující, dráždivý a úchvatně brutální snímek Battle Royale o studentech, kteří se musejí navzájem nekompromisně vyvraždit. Jejich surového učitele si zahrál známý japonský režisér Takeshi Kitano. Film se nyní dostal do hledáčku americké televize The CW, která zvažuje, že natočí televizní sérii, a předpokládá úspěch díky podobně motivovaným Hunger Games, které letos vstoupily do kin.
Představitelé The CW údajně již jednají s autorem knižní předlohy Battle Royale Koushunem Takamim. Zatím ale nebyla oficiálně uzavřena žádná dohoda. Před časem se Takami vyjádřil, že bude rád, pokud vznikne remake Battle Royale (který je mimochodem naplánován na rok 2015), ale že se nehodlá jakkoliv aktivně angažovat při jeho vzniku.
Avšak ohledně série vyvstává řada zásadních otázek. Americká televize, jakkoliv se tváří jako liberální médium, Battle Royale v té podobě, jak ji natočil Kinji Fukasaku, prostě neustojí. The CW navíc rozjela podobně vypadající likvidační sérii s výmluvným názvem The Selection (Výběr). Bude mít tedy stanice monopol na tento typ seriálů? Co zbude z Battle Royale, když se do ní pustí američtí cenzoři a ještě hůře - američtí televizní scenáristé?
Pokud dojde k realizaci Battle Royale série, dá se očekávat slabý odvar, který bude přizpůsobený americkému publiku - čili méně teatrálního násilí a krve a více planých řečí. Nepředbíhejme však, třeba nás čeká příjemné překvapení, přece jen seriály jako Walking Dead postrčily televizní tvorbu tím správným směrem.

Vidět znamená vědět - trailer k Blu-ray verzi Battle Royale
Zdroj: Empire


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY