Ospalá díra se dočká televizní předělávky

Vydáno: 24.07.2012 10:44 - Michala Benešovská | foto: Paramount Pictures

Seriáloví fanoušci se mohou tetelit blahem, čeká je další lahůdka. Tentokrát se tvůrci rozhodli, že rozřežou a znovu složí hororovou pohádku Ospalá díra. Sérii však čekají proti filmu zásadní změny.
Síla televize je ohromující, dokonce je často označována jako zabiják volného času i filmů. Pravdou ale zůstává, že televizní série, zvláště ty vysokorozpočtové, zažívají své nejlepší období a ochotně se na jejich koprodukci podílejí i velká studia. Příležitost vycítilo i studio 20th Century Fox, které hodlá natočit sérii podle Ospalé díry režiséra Tima Burtona.
Ospalá díra se dočkala premiéry v roce 1999 a zazářila v ní v té době znovuobjevená Christina Ricci, která si zahrála po boku Burtonova dvorního herce Johnnyho Deppa.
Snímek Ospalá díra upoutal především svou půvabnou atmosférou i humorem a stal se burtonovskou vizí morbidní pohádky. Vyšetřoval Ichabod Crane (Johnny Depp) přijíždí na venkov do malebné vesničky Ospalá díra, aby pomohl objasnit sérii podivných událostí, které místní připisují Bezhlavému jezdci. Ichabod se během vyšetřování nevyhne milostným pletkám ani střetu s vlastní nešťastnou minulostí.
Připravovaný seriál má být však situován do současnosti a Ichabod Crane se v něm stane specialistou na nadpřirozené úkazy a dostane k sobě policistku, která bude zřejmě Ichaboda vyvažovat racionalitou a důvěrou ve fyzikální zákony.
Pilotní díl připravovaného seriálu by měl natočit Len Wiseman, který není v seriálové branži žádný nováček. Natočil napříkad pilotní díl seriálu Hawaii 5-0, který běží také na jedné z tuzemských televizí. Uvidíme, jakou laťku nasadí se seriálovou Ospalou dírou.
Zdroj: Empire


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY