Plakátová nálož: Spider-Man, Expendables 2 a Prometheus!

Vydáno: 15.05.2012 07:43 - Petr Čáp | foto: Lionsgate

Netrpělivě očekávané novinky Amazing Spider-Man, Expendables 2 a Prometheus se vytasily s novými plakáty. Stojí za pozornost?
Blockbusterovou sezonu měla zahájit Bitevní loď, jenže po solidních tržbách v zahraničí se od americké premiéry čeká spíše zklamání. Proto se prvním masivním bijákem letošního roku stávají Avengers, kteří uchvátili kritiky i diváky po celém světě a již přepočítávají přes miliardu vydělaných dolarů.
A nehodlají se zastavit. Díky raketovému startu se s největší pravděpodobností z komerčního hlediska v brzké době žádný film Whedonovu bijáku nevyrovná. Ovšem neznamená to, že by se na nás neřítilo několik dalších nadějných velkofilmů.
Tři takové snímky vrcholí svoje propagační kampaně a servírují nám nové plakáty. Jedná se o Promethea Ridleyho Scotta, restart příběhu o Spider-Manovi od Marca Webba a testosteronový nášup v podobě druhých Expendables.
Pokračování Postradatelných dle očekávání v dosavadních propagačních materiálech sází především na legendární trojici StalloneWillisSchwarzenegger, a tak na nás svaté akční trio vykukuje i na novém plakátu k filmu. Jedná se o nijak zvlášť propracovanou koláž, která pracuje s již zveřejněnými obrazy herců, a v pozadí opět vidíme spoušť po velikém výbuchu.
Cestou opakovaných postupů se vydává i Prometheus, jehož nový mezinárodní plakát není ničím jiným než již dříve uveřejněnou fotkou z filmu, která už jednou posloužila jako plakátový materiál. Pro potřeby mezinárodního zaměření se doplnilo několik nápisů a "nový" kousek je na světě.
Na asijský trh pak míří tři nové character postery pro komiksárnu Amazing Spider-Man. Z dnešní várky se jedná o nejslabší kousky, neboť nemají zajímavý nápad a na rozdíl od zbytku dnes uvedených plakátů nejsou ani výtvarně dobře provedeny, ba naopak. Vypadá to na rutinní práci ve Photoshopu, která jako by lákala na levný biják, nikoliv na vysokorozpočtovou komiksovou adaptaci.
Opačným dojmem ale působí mezinárodní plakát Amazing Spider-Mana, který odkazuje na užití pohledu první osoby ve filmu. Jednoduchý, minimalistický design, který dokonale plní svůj účel.
Připomeňme, že Expendables 2 vstupují do českých kin 6. září, Prometheus se na nás chystá již 6. června a Amazing Spider-Man přiletí v novém 6. července letošního roku. Nové plakáty filmů naleznete ve fotogalerii článku.
Zdroj: Collider


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY