Světové tržby: Bod k dobru pro Ghost Ridera 2

Vydáno: 06.03.2012 17:10 - Zbyněk Kubín | foto: Sony Pictures

Světová kina zachraňují připálenou kožku druhému Ghost Riderovi, který se prokousal na první příčku žebříčku, odkud vystrnadil dobrodružnou Cestu na tajuplný ostrov 2.
Komiksový drsňák a prozatím také filmový trapák Ghost Rider to na domácí půdě pěkně schytal a skončil mezi jasně poraženými, ale ve světě je o akční béčko plné přehrávajícího Nicolase Cage překvapivý zájem. Zatímco před týdnem se hořící lebka jen rozkoukávala, tentokrát naplno zaútočila a s 22 utrženými miliony vyskočila do čela světové návštěvnosti. Prozatímních 44 milionů ze světa se počítá.
Těsně za plápolajícím motorkářem se uhnízdil jednoznačný hit Cesta na tajuplný ostrov 2, jemuž dalších 21,1 milionů navýšilo světové tržby na parádních 161 milionů dolarů.
Následují ve světě zatím spíše paběrkující akce Nepřítel pod ochranou a Tohle je válka! a svůj nejlepší víkend zažil vynikající, ale komerčně bezzubý Hugo a jeho velký objev, který za více než dva měsíce ve světě nasbíral pouhých 68 milionů.
Šestá příčka pak patří nesestřelitelné francouzské komediální senzaci Intouchables, která se pomalu rozšiřuje do celé Evropy a v tuto chvíli se může pochlubit neuvěřitelnými čtvrtmiliardovými tržbami.
BOX OFFICE: SVĚTOVÉ TRŽBY ZA VÍKEND OD 24.02.2012
  1. Ghost Rider 2 22,0 mil.
  2. Cesta na tajuplný ostrov 2 21,1 mil.
  3. Nepřítel pod ochranou 13,0 mil.
  4. Tohle je válka! 11,1 mil.
  5. Hugo a jeho velký objev 8,6 mil.
  6. Intouchables 8,4 mil.
  7. Žena v černém 7,4 mil.
  8. Fetih 1453 6,0 mil
  9. Děti moje 5,4 mil.
  10. Kronika 5,1 mil.
Všechny tržby jsou uvedeny v dolarech. Rozbor severoamerických tržeb z aktuálního víkendu naleznete zde, aktualizovaná čísla tady. Žebříček českých tržeb je k nahlédnutí v tomto článku.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY