Box office: Světové tržby za 42. víkend

Vydáno: 30.10.2011 09:16 - Zbyněk Kubín | foto: Facebook tvůrce

Světovým kinosálům vládnou paranormální jevy
Fotografie z filmu <b>Paranormal Activity 3</b>
2011 Bontonfilm
Horor Paranormal Activity 3 zbořil o 42. víkendu domácí kina a servítky s konkurencí si nebral ani mimo svou domovinu. Paranormální série ve světě nemá takové jméno jako doma, proto lze start za 26,1 milionů dolarů (doma to bylo za dvojnásobek) ze 42 trhů považovat za pořádný úspěch. Bohatě to stačilo na první příčku celkově a čela lokálních žebříčků hlásí například Velká Británie (5,4 mil.), Rusko (3,1 mil.), Austrálie (3 mil.) či Mexiko (2 mil.). Jsou to o chlup lepší výsledky, než zaznamenal druhý díl, který to celkově na zahraničních trzích dotáhl na 92 milionů. Pro trojku by stovka neměla být problém.
Domácí démoni sesadili dva týdny kralující roboty z Ocelové pěsti. Ti z 32 trhů tentokrát nasbírali 18,5 milionů dolarů a celkově jim zbytek světa přispěl na koupi odrezovače již 86 miliony.
Hodně nepovedený start v Severní Americe nikterak nezastavil výdělečné tažení britského pseudoagenta ve zbytku světa. Johnny English se vrátil a tento víkend nastřádal 14,3 milionů a celkově už přeskočil stomilionovou hranici.
Historický brak Tři mušketýři propadl o 43 procent na 13,1 milionů z 56 trhů a celkově v zámoří prozatím vydělal 64 milionů dolarů, čímž si krapet vylepšuje průšvihové tržby ze Severní Ameriky. Naopak katastrofická Nákaza díky otvírákům v hrstce klíčových trhů (Velká Británie 2,3 mil., Německo 1,3 mil.) vyskočila o 151 procent na necelých deset milionů dolarů. Soderberghovo infekční drama má zatím na účtě skromných 23 milionů.
Druhou polovinu první desítky doplňuje ve světě poměrně vydělávající pseudothriller Bez dechu, megaúspěšný rodiňák Šmoulové, geniální marketingový tah Lví král 3D, asijská novinka Wan-deuk-i a povedený hitový nezmar Zrození planety opic.
BOX OFFICE: SVĚTOVÉ TRŽBY ZA VÍKEND OD 21.10.2011
  1. Paranormal Activity 3 26,1 mil. (novinka)
  2. Ocelová pěst 18,5 mil.
  3. Johnny English se vrátil 14,3 mil.
  4. Tři mušketýři 13,1 mil.
  5. Nákaza 9,8 mil.
  6. Bez dechu 4,1 mil.
  7. Šmoulové 3,7 mil.
  8. Lví král 3D 3,3 mil.
  9. Wandeykyi 3,3 mil. (novinka)
  10. Zrození planety opic 3,1 mil.
Všechny třžby jsou uvedeny v dolarech. Rozbor severoamerických tržeb z aktuálního víkendu naleznete zde, aktualizovaná čísla tady. Žebříček českých tržeb je k nahlédnutí v tomto článku.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY