Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
TV tipy: 4. 9. 2015 - 10. 9. 2015

TV tipy: Pátrání po Sugar Manovi, erotice a Jeníčkovi s Mařenkou

Vydáno: 04.09.2015 07:00 v sekci Radar | TV tipy - Vratislav Šálek | foto: Paramount Pictures

Aktuální televizní nabídka je poměrně zajímavá a měla by uspokojit snad všechny. Náročnější diváky potěší oscarový dokument, erotická dramata Stud a Touha, opatrnost, ty ostatní pak zábavná Ocelová pěst nebo Jeníček a Mařenka.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Pátrání po Sugar Manovi (Searching for Sugar Man) (pátek 4. 9., ČT art, 21.20 - 22.45)

Plakát filmu Pátrání po Sugar Manovi / Searching for Sugar ManOscarem oceněný dokument je fascinujícím zážitkem, který chytne za srdce. Režírující (a žel bohu již zesnulý) Malik Bendjelloul jej pojal skoro jako detektivku, čímž mu dodal zajímavý rozměr a diváka naprosto strhne. Atmosféru dokresluje i hudba zapomenutého Rodrigueze, jenž má velmi bizarní hlas a jeho osud je takřka neuvěřitelný. I přes množství "mluvících hlav" není film nudný a navíc odkryje i něco z historie JAR, o níž toho u nás moc nevíme. Jen škoda pomalejšího a zdlouhavého začátku. Více se dočtete v naší oslavné recenzi.

Synopse: Na konci šedesátých let objevili dva hudební producenti v zapadlém detroitském baru muzikanta Rodrigueze, který je naprosto ohromil. Slibovali si od něj velké věci, protože jeho prorocké texty a silné melodie byly hodně neobvyklé. Dvě alba, která vydal, ale naprosto propadla a po hudebníkovi zbyla jen nepotvrzená historka o sebevraždě přímo během koncertu. Pirátská nahrávka jeho desky se ale dostala do JAR, kde se stala symbolem tehdejší revoluce. Co se tedy vlastně se zpěvákem doopravdy stalo?

Zajímavost: Snímek zahajoval festival Sundance 2012, kde získal Zvláštní cenu poroty.

Český trailer filmu Pátrání po Sugar Manovi / Searching for Sugar Man
Stud (Shame) (pátek 4. 9., ČT art, 22.45 - 00.20)

Plakát filmu Stud / ShameKontroverzní britské drama zaujme v první řadě otevřenými sexuálními scénámi, které jsou sice někdy samoúčelné, po většinu času ale svůj význam mají. Režírující Steve McQueen se dále spolehl na depresivní atmosféru, celkově potemnělé ladění a představitele hlavní role, jímž se stal charismatický a minimalistický Michael Fassbender, jenž zastiňuje úplně všechny, mezi něž patří třeba i Carey Mulligan. Značný přesah trošku tlumí upozaděnost dalších postav a možná až příliš viditelná snaha šokovat za každou cenu. Jako kousek k zamyšlení ale snímek funguje velmi dobře, což potvrdí i naše recenze.

Synopse: Brandon (Michael Fassbender) je mladý, úspěšný a finančně zajištěný muž, který má neomezené možnosti. Ačkoli je ovšem jeho sociální status vysoký, jeho vnitřní spokojenost a svoboda jsou deformovány do sexuální závislost a osobní frustrace.

Zajímavost: Film vznikl za pouhých pětadvacet dní.

Český trailer filmu Stud / Shame
Ocelová pěst (Real Steel) (sobota 5. 9., Nova, 20.20 - 22.55 / neděle 6. 9., Nova Cinema, 15.45 - 18.10)

Plakát filmu Ocelová pěst / Real SteelAkční sci-fi drama je typickým hollywoodským blockbusterem, který není originální, je značně předvídatelný, nicméně pobaví. Režírující Shawn Levy v něm smíchal několik známých postupů, dodal svěží tempo a především nic moc neřešil. V hlavní roli se objeví sympatický Hugh Jackman, který své jednodušší postavě dodal potřebné charisma a nelze mu nefandit, společnost mu pak dělají Evangeline Lilly nebo velmi dobrý Dakota Goyo. Potěší i zdařilé akční scény a odlehčená atmosféra. Při nevelkých očekáváních překvapivě zdařilý kousek, o čemž se píše i v naší recenzi.

Synopse: Bývalý boxer Charlie Kenton (Hugh Jackman) už nemůže boxovat, protože jeho sport ovládli oceloví roboti a lidé v něm už nemají šanci. Je tedy nucen si přivydělávat jako promotér robotických zápasů a sám se jakž takž uživí tím, že některé stroje dává dohromady a cestuje s nimi po turnajích. Do života mu navíc znovu vstoupí jeho syn Max (Dakota Goyo), s nímž si moc nerozumí a není s ním v kontaktu. Společně tak spojí síly, aby postavili a vytrénovali nového robotického šampiona.

Zajímavost: Všechny tři dívky, které se objeví na začátku filmu, jsou režisérovy dcery.

Český trailer filmu Ocelová pěst / Real Steel
Touha, opatrnost (Se, jie) (sobota 5. 9., ČT art, 21.30 - 00.05)

Plakát filmu Touha, opatrnost / Se, jieTchajwansko-čínské drama je formálně naprosto vytříbené a ukazuje, že Ang Lee je vynikající režisér, který přesně ví, co a jak chce natočit. Vizuální stránku doplňují skvělá atmosféra válečných let, povedený hudební doprovod a fungující chemie mezi oběma v tuzemsku neznámými hlavními představiteli. Problémem jsou bohužel přílišná délka a jakási bezdějovost, protože příběh není tak nosný a místy se to celé dost táhne. Někomu může vadit i velké množství erotických scén, které jsou možná zbytečně explicitní a samoúčelné.

Synopse: V Šanghaji během druhé světové války naplánuje odbojová skupina vraždu tamního bosse, japonského kolaboranta Yee (Tony Leung Chiu Wai). Tu má spáchat mladičká Wong (Tang Wei). Nikdo ale nepočítá s tím, že ti dva se do sebe vášnivě zamilují a nemůžou bez sebe být, ačkoli je to zakázané.

Zajímavost: Kvůli erotickým scénám byl film v Číně zkrácen o devět minut, v USA dokonce dostal komerčně zničující rating NC-17.

Originální trailer filmu Touha, opatrnost / Se, jie
Jeníček a Mařenka: Lovci čarodějnic (Hansel & Gretel: Witch Hunters) (sobota 5. 9., 22.05 - 00.05 / neděle 6. 9., 01.45 - 03.05)

Český plakát filmu Jeníček a Mařenka: Lovci čarodějnic / Hansel & Gretel: Witch HuntersZábavné béčko je sympatické tím, že si na nic nehraje a nic moc neřeší. Režírující Tommy Wirkola od začátku ví, jak zapůsobit a jede na tzv. první signální. To tedy znamená, že příběh nedává smysl, je v něm spousta logických děr a primární jsou přepálené akční scény podbarvené trefnou a říznou muzikou. Hlavní role si navíc užívají výtečný Jeremy Renner a až nezdravě sexy Gemma Arterton, jež doplňují třeba Peter Stormare a Famke Janssen. Vše potvrdí i naše recenze.

Synopse: Jeníček (Jeremy Renner) a Mařenka (Gemma Arterton) od incidentu v perníkové chaloupce vyrostli a stali se lovci čarodějnic. Jejich profese je zavede do jednoho středověkého městečka, kde se ztrácejí děti a podezření padá právě na čarodějnice. Zdejšímu ochránci zákona (Peter Stormare) se sice přítomnost dvou celebrit vůbec nelíbí, ale nezbývá mu než se s ní smířit. V místních lesích totiž řádí něco, co přesahuje chápání všech zúčastněných a v nastalé bitvě se bude každá ruka hodit.

Zajímavost: Pro film bylo navrženo téměř sto kostýmů.

Český trailer filmu Jeníček a Mařenka: Lovci čarodějnic / Hansel & Gretel: Witch Hunters
Dealer 3 (Pusher 3) (sobota 5. 9., ČT2, 23.45 - 01.30)

Plakát filmu Dealer 3 / Pusher 3Závěrečný díl dánské kriminální trilogie má znovu jiného hrdinu, nicméně si udržuje minimálně stejné kvality. Režisér a scenárista Nicolas Winding Refn tentokrát vsadil na ještě větší depresi, temnotu a především velmi brutální a krvavou akci, která si opravdu nebere servítky. Největším kladem je však to, jak je to celé realistické a přesvědčivé a tím pádem i dost smutné. V hlavní roli září Zlatko Buric, který zastiňuje všechny ostatní. Pokud vám nevadí násilné snímky, je tohle podívaná, které není moc co vytýkat.

Synopse: Srbský kmotr a drogový dealer Milo (Zlatko Buric) chce přestat brát drogy, protože chce mít čistou hlavu na důležité věci. Zrovna totiž organizuje svatbu milované dcery, zároveň ale řeší zpackanou zásilku nakrotik. Do podsvětí navíc pronikají mladší a mladší konkurenti, s nimiž se pokouší udržet krok, jenže není schopen akceptovat jejich metody.

Zajímavost: Buric je jediným hercem, který se objevil v celé trilogii.

Originální trailer filmu Dealer 3 / Pusher 3
Asterix a překvapení pro Cézara (Astérix et la surprise de César) (neděle 6. 9., ČT art, 09.20 - 10.40)

Plakát filmu Asterix a překvapení pro Cézara / Astérix et la surprise de CésarAnimovaná dobrodružná komedie bývá některými diváky označována jako nejlepší zfilmovaný Asterix. Dáno je to asi tím, že režírující dvojice Paul Brizzi a Gaëtan Brizzi vsadila na svěží tempo, jednoduchou animaci a bláznivý příběh, který sice nedrží pohromadě, jenže nabízí množství nápadů a vtipných gagů a především pobaví i dospělé. Při krátké stopáži toho lze vytýkat jen máloco.

Synopse: Obelix se zamiloval. Problém je, že jeho vyvolená už nápadníka má a navíc ji unesou Římané. To nemůžou Asterix s Obelixem nechat jen tak a vydávají se ji zachránit. Jejich cesta je zavede až před samotného Cézara a do gladiátorské arény, kde je čeká těžký boj.

Zajímavost: Příběh filmu je kombinací původních komiksů Asterix legionářem a Asterix gladiátorem.

Originální trailer filmu Asterix a překvapení pro Cézara / Astérix et la surprise de César
Práskač (Le doulos) (pondělí 7. 9., ČT2, 21.50 - 23.40)

Plakát filmu Práskač / Le doulosU nás dost málo známý francouzský noir oslní temnou atmosférou a naprosto precizní ukázkou poctivé filmařiny. Režírující Jean-Pierre Melville se soustředil především na formální stránku a některé scény jsou skutečně mrazivé a pohltí depresivním laděním. V ústředních rolích se objeví výborní Serge Reggiani a Jean-Paul Belmondo, který tu má do své tradičnější komediální polohy hodně daleko. Vysloveně zamrzí jen zbytečně překombinovaný scénář, určitá naivita a velké množství dialogů. 

Synopse: Maurice (Serge Reggiani) je protřelý kriminálník, jehož právě propustili z vězení. Ihned poté však spáchá vraždu, uloupí klenoty a naváže na svůj předchozí život. Setkává se i s přítelem Silienem (Jean-Paul Belmondo), u něhož ovšem pojal podezření, že jde o policejního informátora.

Zajímavost: Film je jednou z nejoblíbenějších gangsterek Martina Scorseseho.

Originální trailer filmu Práskač / Le doulos
Neklid (Restless) (středa 9. 9., Nova Cinema, 20.00 - 21.50 / čtvrtek 10. 9., 15.35 - 17.15)

Plakát filmu Neklid / RestlessRomantické drama je veskrze příjemnou nezávislou pohodovkou, která ale náročnějšího diváka ničím nepřekvapí. Režírující Gus Van Sant jeho děj opět postavil na psychicky narušených a nevyrovnaných postavách, vypráví zdlouhavě a především pomalu a spoléhá se na to, že podobné příběhy vyvolávají v publiku automaticky silné emoce. Ty se mu někdy daří prodat více, jindy méně, po celou dobu na ně ale naštěstí příliš netlačí. Hlavní role svěřil Mie Wasikowské a Henrymu Hopperovi, kteří jsou velmi dobří a funguje mezi nimi potřebná chemie. Tvůrce se ale bohužel nevyhnul velkému množství klišé a sladkobolnému konci, což dojem ze sledování trošku kazí.

Synopse: Mladík Enoch (Henry Hopper) ztratil zájem o život a momentálně hledá jeho smysl a důvody, proč vše neskončit. Okouzlující Annabel (Mia Wasikowska) si oproti tomu života užívá plnými doušky. Když se tihle dva náhodou setkají na jednom pohřbu, zjišťují, že i přes rozdílné povahy a náhledy na svět toho mají hodně společného.

Zajímavost: Autor scénáře Jason Lew chodil na univerzitu s Bryce Dallas Howard, která ho přemluvila, aby svou divadelní hru zadaptoval pro film.

Oficiální trailer filmu Neklid / Restless
Frances (Frances) (čtvrtek 10. 9., ČT art, 20.20 - 22.40)

Plakát filmu Frances / FrancesV našich končinách méně známé životopisné drama je poctou staré éře Hollywoodu. Režírující Graeme Clifford se v něm spolehl především na velkou várku nostalgie, dobovou atmosféru a silný příběh založený na reálných základech. V hlavní roli ho podpořila na Oscara nominovaná Jessica Lange, která zaslouženě strhává pozornost na sebe a její výkon bere dech, nicméně za zmínku stojí i taktéž nominovaná Kim Stanley nebo Sam Shepard. Nebýt přetažené stopáže a občasných hluchých míst, nebylo by snad ani co vytýkat. Neprávem opomíjená záležitost.

Synopse: Frances Farmer (Jessica Lange) patřila k nejrozporuplnějším postavám Hollywoodu třicátých a čtyřicátých let. Zažila strmý vzestup, jenže se nechtěla podřizovat požadavkům komerční tvorby. Nejvíce totiž toužila po uznání na jevišti, což se jí podařilo jen částečně.

Zajímavost: V menší roli ve filmu debutoval Kevin Costner.

Originální trailer filmu Frances / Frances

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Top 20 ČR: 11. týden
Top 20 ČR: Na Duně je Sladký život V českých kinech se stále chodí na pouštní spektákl Duna a k tomu se hojně navštěvovanou stala i nová komedie Sladký život. čtěte zde
Vydáno: 19.03.2024 07:41 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 11. víkend
Box office: Kung Fu Panda a Duna vládnou V kinech vládnou Kung Fu Panda 4 a Duna. Tento blockbuster bude letos prvním snímkem, který pokoří magickou hranici půl miliardy. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Bruce Willis
Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat Bruce Willis brzy oslaví narozeniny. Kariéru herce, který patří k největším hvězdám stříbrného plátna, ukončila před dvěma roky nemoc. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:30 v sekci Články | Publicistika
0
Sladký život 3/10
Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce Profesionální hokejista musí po infarktu ukončit sportovní kariéru. Rozhodne se vypátrat identitu dárkyně srdce, které mu bylo transplantováno, a zamiluje se do doktorky, jenž onu transplantaci provedla. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 15. 3. 2024 - 21. 3. 2024
TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem Druhá polovina března začíná v televizích poměrně zajímavě, protože nabízí hned několik premiér. K těm nejlepším patří thriller Rozpolcený, své diváky si ale určitě najde i ne tak chválený souboj monster Godzilla vs. Kong.... čtěte zde
Vydáno: 15.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Trailer: Horizon: An American Saga - Chapter 1 (27.02.2024 10:30 v Novinky | Trailery)
- Deadpool & Wolverine v prvním traileru (12.02.2024 08:00 v Novinky | Trailery)
- Recenze: Akční komedie Argylle: Tajný agent je nejslabším filmem Matthewa Vaughna (05.02.2024 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Tajný agent Argylle má jen jeden život (31.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Oscar 2024: nominace na nejlepší filmy roku vyhlášeny (24.01.2024 09:00 v Novinky | Zprávy)
- Trailer: Kosmonaut z Čech (16.01.2024 17:27 v Novinky | Trailery)
- Téma: Nejlepší filmy a seriály roku 2023 podle Filmserveru (14.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Kinopremiéry: Jeden gól stačí Ferrarimu k zásahu štěstím (03.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Šťastná hvězda Cruella podstupuje poslední souboj (22.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Jeden gól (13.12.2023 14:30 v Novinky | Trailery)
- Téma: Nejlepší americké filmy 80. let (26.11.2023 10:30 v Články | Žebříčky)
- TV tipy: Princezna zakletá v čase natáčí banger na planetě opic (17.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Sebevražedný oddíl vypráví pravdivý příběh Neda Kellyho a jeho bandy (10.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Michael Fassbender je Zabiják (28.10.2023 19:04 v Novinky | Trailery)
- Recenze: Zabijáci rozkvetlého měsíce (21.10.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)
- TV tipy: Muž na laně a skřítek si připíjí na zvrácenost strachu (20.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Zabijáci rozkvetlého měsíce analyzují anatomii pádu, při kterém mohou být také mrtví (18.10.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: Argylle (29.09.2023 10:30 v Novinky | Trailery)
- Fokus Fest 2023 míří do Semil (26.09.2023 08:00 v Novinky)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu