Chystá se další Záhada Blair Witch

Vydáno: 28.09.2011 22:53 - Amaya Tomanová | foto: Facebook tvůrce

Do třetice všeho... začarovaného?
Heather Donahue ve filmu <b>Záhada Blair Witch</b>
1999 Artisan Entertainment
Eduardo Sánchez, který v roce 1999 spolupracoval s Danielem Myrickem na první (a bezkonkurenčně nejlepší) Záhadě Blair Witch, se v nedávném rozhovoru pro jeden internetový magazín rozhovořil o případném sequelu. "Blížíme se realizaci čím dál tím víc," uvedl.
Nízkorozpočtový, fiktivní amatérský "dokument" o třech studentech, kteří se ztratili v marylandských lesích, se stal novodobou hororovou klasikou a inspirací pro řadu dalších snímků - rádoby reálnými záběry nás strašila například Paranormal Activity (a její druhá část) nebo The Last Exorcism.
Druhý díl již takové nadšení nevyvolal - a není se čemu divit. Šlo o (pod)průměrný horůrek oplývající nejrůznějšími klišé, mizernými hereckými výkony a postrádající jakoukoliv invenci. Zatímco původní Blair Witch divákům nabídla netradiční podívanou, originální zpracování a perfektně zahrála na strunu přirozeného, atavistického strachu z neznámého (a vynesla přes 250 milionů dolarů), dvojka byla pouhou tuctovkou.
Sánchez s Myrickem uvažují o sequelu již delší dobu, hlavní slovo ale bude mít společnost Lionsgate, která práva k snímku vlastní. "Vše zcela záleží na Lionsgate. Dan a já jsme plně připraveni se pustit do díla. Nápad na sequel se nám velice zamlouvá a na jeho realizaci jsme nachystáni již dlouho. Stále však ještě nemůžeme zaručit, že se pokračování dočkáte."
Co nám však můžou zaručit je to, že případný sequel nebude mít naštěstí s mizernou dvojkou pranic společného. "Proti Book Of Shadows v zásadě nic nemám, jen se odehrává v naprosto jiném světě. Chceme-li udělat sequel, musíme se držet prvního dílu, zůstat v tom našem světě. Náš sequel by se měl vrátit zpět do Burkittsville, zaobírat se tématikou posedlosti a pronásledování."
zdroj: Slashfilm


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY