Box office: Světové tržby za 37. víkend

Vydáno: 23.09.2011 11:37 - Zbyněk Kubín | foto: Facebook tvůrce

Šmouly nesvrhla ani druhá mise Johnnyho Englishe
Fotografie z filmu <b>Šmoulové</b>
Falcon
Šest týdnů v kuse se na špici žebříčku návštěvnosti světových kin drží rodinné dobrodružství namodralých trpajzlíků. Šmoulové solidně vstoupili do Itálie (4 mil.) a Austrálie (3,6 mil.), což jejich víkendové tržby navýšilo oproti minulému týdnu o 12 procent na 18,2 milionů dolarů. Díky tomu se celosvětové tržby všudypřítomných skrčků vyšplhaly na 483 milionů, čímž Taťka Šmoula s partou přeskočil animované papoušky z Ria a stal se nejúspěšnějším letošním "non-sequel" snímkem. Blahopřejeme a těšíme se na mnoho dalších ještě otravnějších dílů a s nimi spojených celosvětových šílenství.
Na druhou příčku vystřelil nemotorný tajný špión s gumovou tváří Rowana Atkinsona Johnny English. Jeho nejnovější dobrodružství s názvem Johnny English se vrací otevřelo z celkových 1 372 kin za solidních 12,1 milionů dolarů. Ve třinácti z celkových patnácti států stanul tento tupý bratr Jamese Bonda na první příčce a Universal se neváhá chlubit tím, že například v Malajsii English pokořil nejlepší otvírák všech dob. Každopádně mnohokrát silnější trh v Austrálii poslal na konto britské tajné služby "jen" 2,6 milionů dolarů, což je o milion méně, než putovalo do zablešené šmoulí vesničky.
Jedenáct nových trhů srazilo ztrátu romantické komedie Kamarád taky rád na snesitelných 16 procent a příjemný a relativně úspěšný (ze světa již nasbíral 42,5 mil. dolarů) snímek s neoriginální zápletkou se vyšplhal díky 8,9 milionům dolarů na medailovou pozici.
Po pěti týdnech strávených v závěsu za modrými otrapy se až na bramborovou příčku propadlo jinak veleúspěšné sci-fi Zrození planety opic. Tomu zatím zbytek světa přispěl na konto krásnými 220 miliony dolarů, celosvětově má Caesarova banda vyděláno parádních 392 milionů. A to má přitom devadesátimilionový prequel před sebou ještě zajisté macaté otvíráky v Itálii, Číně či Japonsku.
První desítku poctily svou návštěvou ještě další tři novinky. Na šestou příčku se jen díky parádním domácím francouzským tržbám (5,6 mil.) vyšvihla další z řady adaptací slavné knihy Louise Pergauda La Nouvelle Guerre des Boutons (Knoflíková válka). Devátá pozice patří špionážnímu thrilleru z dob studené války Tinker, Tailor, Soldier, Spy, kterému rodná Británie nadělila slušných 4,5 milionů. A top 10 uzavírá pokračování japonské akční kriminálky Anfea: The Answer.
BOX OFFICE: SVĚTOVÉ TRŽBY ZA VÍKEND OD 16.09.2011
  1. Šmoulové 18,3 mil.
  2. Johnny English se vrací 12,1 mil. (novinka)
  3. Kamarád taky rád 8,9 mil.
  4. Zrození planety opic 8,7 mil.
  5. Nezvratný osud 5 6,9 mil.
  6. La Nouvelle Guerre des Boutons 5,6 mil. (novinka)
  7. Bláznivá, zatracená láska 4,9 mil.
  8. Šéfové na zabití 4,5 mil.
  9. Tinker, Tailor, Soldier, Spy 4,5 mil. (novinka)
  10. Anfea: The Answer 4,1 mil. (novinka)
Všechny tržby jsou uvedeny v dolarech. Rozbor severoamerických tržeb z aktuálního víkendu naleznete zde, aktualizovaná čísla tady. Žebříček českých tržeb je k nahlédnutí v tomto článku.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY