Top 20 ČR: Saxána na Muže v naději nestačila

Vydáno: 20.09.2011 09:23 - Alžběta Fridrichová | foto: Falcon

Nálož novinek nedokázala zahýbat neotřesitelným prvenstvím Mužů v naději, dokonce ani medializovaná premiéra Saxány se nezmohla na víc než na stříbro. Za ni a její Lexikon kouzel se na bednu vešli ještě Šmoulové.
Muži v naději za měsíc v českých kinech nedali jedinému snímku sebemenší šanci a už to vypadá, že jejich pozice zůstane neotřesitelná i dále - první místo jim nesebere nejspíš ani příští týden Půlnoc v Paříži (které se ze středy na čtvrtek v některých kinech opravdu dočkáme o půlnoci). Od minula sice ztrácí Vejdělekova komedie dva miliony, ale jediný, kdo měl ambice ji ohrozit, byla Saxána a Lexikon kouzel. Nakonec se ale neukázala být takovým soupeřem, když ji navštívilo skoro o devět tisíc diváků méně, což znamená mezi jedničkou a dvojkou propast hlubokou jeden a půl milionu.
Na třetí příčku se ztrátou zanedbatelných osmnácti procent klesli polokreslení Šmoulové, kteří sice doplatili na Saxánu, ale Nezvratný osud na ně neměl sebemenší šanci. Páté pokračování kultovního horroru se tentokrát taktak udrželo nad milionem, když od minule ztratilo třetinu diváků.
Na pátém místě se umístila novinka Ryana Goslinga Drive. Sedm a půl tisíce diváků si mohlo vychutnat rychlá auta, několik brutálních přestřelek a spoustu krve, to celé za doprovodu zajímavě zpracovaného soundtracku. Hned na šestku vyšplhala druhá novinka s Ryanem Goslingem Bláznivá, zatracená láska, která ale ztrácí na akčnějšího sourozence skoro čtyři sta tisíc. Gosling v romantické komedii není pro diváky zřejmě zdaleka tolik přitažlivý jako v závodnické bundě a brokovnicí v ruce.
Z bramborové pozice, kterou si Super 8 ukořistilo posledně, je aktuálně kvůli třem novinkám místo sedmé. A to se je ještě čemu divit, protože si odepisuje pětačtyřicet procent, takže skupinka mladých filmařů může být ráda, že si to kolem nich neprosvištěl samotný Blesk McQueen ze snímku Auta 2.
Výrazný a trochu nečekaný pokles má za sebou Harry Potter a Relikvie smrti - část 2, kterému stačily tržby tohoto víkendu na ten minulý dosáhnout sotva ze dvou třetin. Tři sta deset tisíc a devátá příčka je pro brýlatého teenagera zdaleka nejhorší výsledek v TOP 20. Desítku pak získává další novinka, a to thriller Nebojte se tmy s Katie Holmes a Guyem Pearcem, kterou o víkendu vidělo bezmála dva a půl tisíce diváků.
Ze sedmičky na jedenáctku se posunula minulá novinka s Antoniem Banderasem Kůže, kterou nosím a na dvanáctku se s pětapadesáti procentním polepšením posouvá české válečné drama Lidice, které s přehledem vévodí veteránům TOP 20. Pátá a poslední novinka Pina (která se zabydlela v žebříčku i v předpremiéře) se umístila na třináctém místě. Na takový výsledek jí stačil necelý tisíc diváků, což svědčí o tom, že si první příčky zase nahrabaly tolik, že na druhou desítku toho už moc nezbývá.
Brutální pokles za sebou mají čtyři následující snímky, které si svorně odečítají šedesát procent. Zrození Planety opic a Kovbojové a vetřelci padají z první desítky až na čtrnácté a patnácté místo, ale ještě hůře dopadly snímky Lví král 3D (který teď naopak úspěšně válcuje americká kina) a komedie Ošetřovatel.
Na osmnácté místo se z hlubin vynořila Jana Eyrová se stoprocentním výnosem navíc a počtem diváků, který přesahuje výsledek novinky Pina. Bez jedné za dvacet to má Obhájce, kterému se naopak nevedlo příliš dobře a co nevidět to v TOP 20 zabalí, a žebříček pak uzavírá Strom života, který se do TOP 20 vrátil z neviditelné jednadvacítky.
I tentokrát se ve čtvrtek můžeme těšit na balík novinek, z nichž by si měl vybrat snad každý divák. V první řadě se konečně dostane ke slovu Woody Allen s očekávanou premiérou Půlnoc v Paříži (které věnujeme naše zářijové téma). Milovníci speciálních efektů si přijdou na své v 3D horroru Noc žraloka 3D a zajímavou podívanou přinesou i Letecké legendy, které se budou promítat pouze v kině IMAX. Poslední novinkou bude americko-francouzský akční thriller Colombiana s kráskou z Avataru Zoe Saldana.
TOP 20 ČR: VÍKEND OD 15. 9. 2011
  1. Muži v naději 6,2 mil
  2. Saxána a Lexikon kouzel 4,5 mil. (novinka)
  3. Šmoulové 2,4 mil
  4. Nezvratný osud 5 1,0 mil.
  5. Drive 989 tis. (novinka)
  6. Bláznivá, zatracená láska 552 tis. (novinka)
  7. Super 8 451 tis.
  8. Auta 2 324 tis.
  9. Harry Potter a Relikvie smrti - část 2 309 tis.
  10. Nebojte se tmy 289 tis. (novinka)
  11. Kůže, kterou nosím 287 tis.
  12. Lidice 204 tis.
  13. Pina151 tis. (novinka)
  14. Zrození Planety opic 115 tis.
  15. Kovbojové a vetřelci 108 tis.
  16. Lví král 3D 104 tis.
  17. Ošetřovatel 92 tis.
  18. Jana Eyrová 78 tis.
  19. Obhájce 72 tis.
  20. Strom života 57 tis.
Všechny tržby jsou vedeny v českých korunách / amerických dolarech. Kompletní žebříček s podrobnými statistikami si můžete stáhnout / prohlédnout zde.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY