Plánují se adaptace dvou Kingových románů

Vydáno: 27.08.2011 09:44 - Simona Knotková | foto: Facebook tvůrce

Dočkáme se Svědectvíi 11/22/63
David Yates při natáčení filmu <b>Harry Potter a Relikvie smrti - část 1</b>
Jaap Buitendijk / Warner Bros. Entertainment
Jméno spisovatele Stephena Kinga bylo v poslední době asociováno hlavně s filmovou adaptací velkolepé románové série Temná věž. Do té se měl pustit Ron Howard pod záštitou studia Universal, ale nakonec se od projektu upustilo úplně.
Na druhou stranu je třeba říct, že většině fanoušků Kingových příběhů spadl kámen ze srdce, protože rozsáhlá sedmidílná fantasy sága patří ke skutečně těžce zfilmovatelným dílům a celý projekt tak budil spíše rozpaky a obavy než nadšení. Ostatně taky víme, jak většina "kingovek" převedených na plátna kin dopadá...
Byly však už ohlášeny další dva projekty, které opět hodlají těžit z díla tohoto mistra hororu. A oba navíc vypadají více než slibně. První se týká zfilmování románu z roku 1978 Svědectví. Práva na něj získalo studio Warner Bros. ve spolupráci s CBS films a na natáčení oslovilo své staré známé - potterovskou dvojici Stevea Klovese a Davida Yatese.
Svědectví je jedním z Kingových nejúspěšnějších románů. Pojednává o post-apokalyptickém světě, kde drtivou většinu obyvatelstva skolil uměle vytvořený virus. V minulosti se tuto knihu pokoušeli převést na plátna kin již mnozí, nakonec však v roce 1994 došlo pouze k natočení vcelku úspěšné televizní minisérie. S režijním dohledem Yatese a scenáristickým umem Klovese může jít o skutečně důstojnou novou adaptaci.
Druhou Kingovou knihou v pořadí, jejíž zfilmování se můžeme dočkat, je román 11/22/63. Ten vypráví příběh o muži cestujícím v čase, který se snaží zabránit, jak už titul napovídá, atentátu na Johna F. Kennedyho. Tato kniha sice ještě v knihkupeckých regálech neleží (vyjde 8. listopadu letošního roku), stačil se však najít už někdo, kdo má ambice to všechno sepsat do podoby scénáře, zrežírovat a zároveň i produkovat.
Tím někým je Jonathan Demme, režisér oscarového Mlčení jehňátek nebo Philadelphie. Na konkrétní informace si ale budeme muset ještě počkat, neboť režisér teprve shání sponzory. I tak ale plánuje s natáčením začít až na sklonku roku 2012.
Tak co na říkáte tentokrát, "kingofilové"?


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY