Carrie bude po 35 letech zase řádit na plátně

Vydáno: 03.06.2011 11:27 - Simona Knotková | foto: Facebook tvůrce

Screen Gems a MGM plánují remake Kingovy klasiky
Sissy Spacek ve filmu <b>Carrie</b>
Metro-Goldwyn-Mayer
Romány a povídky Stephena Kinga slaví úspěchy po celém světě a u všech generací čtenářů. To samé se ovšem - až na výjimky - už nedá říct o filmových snímcích, které jsou podle jeho děl natočeny. Buď jsou s jejich konečným výsledkem nespokojení diváci (resp. čtenáři), nebo je nespokojený sám autor předlohy. Ještě častěji jsou však nespokojeny strany obě.
Přesto můžeme najít zářné výjimky a jednou z nich je i stejnojmenná filmová adaptace Kingova knižního debutu Carrie, o kterou se v roce 1976 postaral Brian De Palma. Příběh o středoškolačce s telekinetickými schopnostmi, kterou terorizují jak její spolužáci, tak její fanatická matka, a která se všem ve velkolepém závěru pomstí tím správným "kingovským" způsobem, se rázem stal hororovou klasikou.
V roce 1999 snímek následovalo i pokračování The Rage: Carrie 2 režisérky Katt Shea, které však už zdaleka nedosahovalo kvality dílu předcházejícího. To samé se dalo říct i o televizním filmu Carrie z roku 2002. I nyní, třicet pět let od filmu Briana De Palmy, se však stále najdou lidé usilující o jeho vzkříšení.
O remake se nyní pokouší společnosti Screen Gems a MGM, které si pro práce na scénáři povolaly Roberta Aguirrea-Sacasu. Ten má za sebou hlavně zkušenosti s psaním divadelních her a jeho jméno můžete nalézt i u komiksových titulů pocházejících z dílny společnosti Marvel. Obě zkušenosti měl navíc šanci dohromady využít v muzikálu Spider-Man: Turn Off The Dark. A jeho jméno je také zmiňováno ve spojitosti s další řadou seriálu Glee, na které se má spolupodílet coby scenárista a producent.
Uvidíme tedy, jak si poradí s postavou Carrie White. Koneckonců i ta, jak jsme zmiňovali již v úvodu, má superschopnosti jako spousta marvelovských hrdinů. Výjimečně by tedy zase mohli být spokojeni jak fanoušci kingovek, tak i sám Stephen King.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY