Disney koupil společnost 21st Century Fox

Vydáno: 16.12.2017 11:42 - Václav Limberk | foto: facebook tvůrce

Studio Disney odkoupilo společnost 21st Century Fox za rekordní sumu 52,4 miliardy dolarů. Pro filmové fanoušky to znamená v podstatě to, že se X-Meni v budoucnu mohou setkat s Avengers.
Logo 20th Century FoxStudio Disney pohltilo další společnost. Tentokrát jde o 21st Century Fox, pod níž spadá i filmové studio 20th Century Fox, které stojí například za X-Meny nebo Fantastickou čtyřku. Suma, za kterou Disney Foxe koupil, je 52,4 miliardy, což je dosavadní rekord. V srpnu 2009 Disney koupil značku Marvel za 4 miliardy. V srpnu 2012 Disney od George Lucase odkoupil za stejnou sumu Lucasfilm a tím získal práva i na Star Wars. Odkoupením Foxe se do SW rodiny vrátí i Star Wars: Epizoda IV - Nová naděje dosud vlastněná Foxem.

Disney nyní bude tedy kontrolovat i značku Fox, kam patří filmové studio 20th Century Fox, produkční firmy Fox Searchlight Pictures a Fox 2000 nebo 20th Century Fox Television. Co to znamená pro filmové fanoušky a fanoušky marvelovského filmového univerza zvláště? V podstatě jen to, že se komiksové franšízy X-Men nebo Fantastická čtyřka dostanou pod stejnou střechu jako Avengers. Disney také bude disponovat s franšízami, jako jsou Vetřelec (a spin-offy), Predátor (a spin-offy) nebo Avatar. Myšák Mickey má zkrátka nyní pod palcem (téměř) všechny a všechno. "Proměna" Foxe v Disneyho ale bude trvat minimálně 18 měsíců.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY