TOP 20 ČR: Svěrákův prequel převzal vedení

Vydáno: 24.08.2017 16:00 - | foto: facebook tvůrce

Pozici nejnavštěvovanějšího filmu si o víkendu uloupil Jan Svěrák s Po strništi bos, za ním se udrželi Emoji ve filmu. Ovšem Annabelle 2: Zrození zla si své předešlé prvenství obhájit nedokázala.
Fotografie z filmu Emoji ve filmu / The Emoji MovieDo kin před víkendem vstoupil očekávaný český snímek Po strništi bos, předcházející ději Obecné školy a odehrávající se za dob Protektorátu. Snímek na plátna opět přivedl Jan Svěrák, ovšem hlavní manželské duo zde ztvárnili Ondřej Vetchý a Tereza Voříšková. S kapkou dle všeho fungující nostalgie, která z diváků za první týden vyždímala téměř 16 milionů korun. Zato animovaní Emoji ve filmu si již nijak dobře nevedli, stále se jim podařilo udržet stříbrné místo, jelikož minule vítězná Annabelle 2: Zrození zla se ukázala být ještě ztrátovější. Pod stupně vítězů se pak vyšplhala nejúspěšnější novinka, a to akční komedie Zabiják & bodyguard s duem Ryan Reynolds a Samuel L. Jackson.

Stále dobře si i po dvou měsících vedlo Já, padouch 3 následované válečným eposem Christophera Nolana Dunkerk, který se již poměrně rychle rozloučil s bronzem po vzoru Wrightova Baby Drivera, jenž dopadl na sedmou příčku. Osmé místo získal Valerian a město tisíce planet, tedy kritiky nevlídně přijatá adaptace francouzského komiksu, za níž následovali letošní Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta. Desítku měl nejmladší Spider-Man: Homecoming Tom Holland.

Charlize Theron ve filmu Atomic Blonde: Bez lítosti / Atomic BlondeAni o kousek níže se neposunula pixarovská Auta 3, ovšem z top desítky česká novinka vystrnadila akční Atomic Blonde: Bez lítosti s Charlize Theron jako hlavním lákadlem. Polepšil si německý animák Letíme!, naopak o jedno číslo níže sklouzla romantická komedie Pěkně blbě. Patnácté místo si vyzískal Milovník po přechodu, který překonal Transformers: Posledního rytířeVálku o planetu opic. Poslední tří místa si odnesli tuzemští Špunti na vodě, italští Naprostí cizinci a finská Druhá strana naděje.

1. Po strništi bos - 15,9 mil. (premiéra)
2. Emoji ve filmu - 3,6 mil.
3. Annabelle 2: Zrození zla - 3,2 mil.
4. Zabiják & bodyguard - 2,6 mil. (premiéra)
5. Já, padouch 3 - 1,7 mil.
6. Dunkerk - 1,6 mil.
7. Baby Driver - 598 tis.
8. Valerian a město tisíce planet - 439 tis.
9. Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta - 415 tis.
10. Spider-Man: Homecoming - 402 tis.

11. Auta 3 - 384 tis.
12. Atomic Blonde: Bez lítosti - 196 tis.
13. Letíme! - 191 tis.
14. Pěkně blbě - 149 tis.
15. Milovník po přechodu - 140 tis
16. Transformers: Poslední rytíř - 95 tis.
17. Válka o planetu opic - 91 tis.
18. Špunti na vodě - 58 tis.
19. Naprostí cizinci - 52 tis.
20. Druhá strana naděje - 48 tis.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY