Jeanne Moreau, legendární francouzská herečka, zemřela ve věku 89 let

Vydáno: 31.07.2017 21:08 - Václav Limberk | foto: facebook tvůrce

V Paříži dnes zemřela legendární francouzská herečka Jeanne Moreau, která hrála v celé řadě významných filmů jako Jules a Jim, Deník komorné nebo Brutální Nikita. Moreau bylo 89 let.
Jeanne Moreau ve filmu Deník komorné / Le journal d'une femme de chambreJeanne Moreau, pravá legenda francouzské i světové kinematografie, zemřela dnes v Paříži ve věku 89 let. Moreau se v ní narodila v roce 1928. Ve filmu ji proslavil režisér Louis Malle, když jí v roce 1958 obsadil hned do dvou svých proslulých filmových dramat, Výtah na popraviště a Milenci. Pak hrála v některých pamětihodných filmech význačných režisérů. Jmenujme filmy jako Nikdo mne nemá rádNebezpečné známostiŽena je ženaNocProcesJules a Jim nebo Deník komorné

Z pozdějších let zmiňme například snímky BuzíciPoslední magnátBrutální NikitaMilenec nebo Čas, který zbývá. Moreau získala Zlatého lva za celoživotní dílo už v roce 1992. Byla třikrát vdaná a měla jedno dítě. Jedním z jejích manželů byl na dva roky i známý režisér William Friedkin. Zemřela v Paříži ve věku 89 let.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY