Z Michelle Williams bude hudební ikona Janis Joplin

Vydáno: 12.10.2016 14:00 - | foto: facebook tvůrce

Problémy s produkcí biografii Janis Joplin již několikrát potkaly a role tentokrát byla potřetí přeobsazena, po Zooey Deschanel a Amy Adams by si nejznámější představitelku psychedelického rocku měla zahrát Michelle Williams.
Janis JoplinMichelle Williams je herečkou, která na velkém plátně ztvárnila jednu z nejikoničtějších osob minulého století, a to Marilyn Monroe v Mém týdnu s Marilyn z roku 2011. Tato role, za kterou získala svou třetí oscarovou nominaci, jí rozhodně jen více otevřela možnosti výběru a ty se evidentně vyplácí. Momentálně exceluje například v dramatu Manchester by the Sea, který již byl vychvalován spolu s jejím výkonem několika kritiky po promítání na Londýnském filmovém festivalu. A její následující rolí by dost možná mohla být legendární hudebnice Janis Joplin.

Do svého biografického snímku jednoduše nazvaného Janis si ji vyhlédl režisér Sean Durkin (Martha Marcy May Marlene). Právě jeho film se tak poprvé bude zabývat životem zpěvačky, která se svým nezaměnitelným hlubokým hlasem stala ikonou šedesátek, než v roce 1970 zemřela na předávkování drogami. Bylo jí pouhých 27 let, čímž se zapsala do nechvalně proslulého Klubu 27, do nějž patří i zesnulí umělci jako Amy Winehouse nebo Jimi Hendrix.

Fimovou Janis si již původně měly v tomto fimu zahrát Zooey Deschanel nebo Amy Adams, ale postupně obě od projektu odstoupily kvůli odkládanému natáčení.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY