Box Office: Batman v Superman prudce padá

Vydáno: 04.04.2016 10:14 - Václav Limberk | foto: Warner Bros.

Minulý týden Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti lámal rekordy, druhý týden zažívá naopak prudký propad, zatímco celosvětově už dotahuje hranici sedmi set milionů dolarů.
Henry Cavill, Gal Gadot, Ben Affleck ve filmu Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti / Batman v Superman: Dawn of JusticeBatman v Superman: Úsvit spravedlnosti sice obhájil první místo s 52,3 mil., bylo to ale se 68,4% propadem z minulého týdne, kdy otvíral a lámal rekordy. Jedná se tak o pátý největší propad v druhém týdnu pro film, který otvíral nad hranicí 100 milionů. Trumfl ho pouze Harry Potter a Relikvie smrti - část 2 (propad o 72%) a trojice Twilight filmů (propad 69-70%). Batman v Superman tak zaznamenal podobně propastný pokles jako loni Fantastická čtyřka (68,2%). Celosvětově má ale tento komiksový spektákl už skoro 700 milionů. 

Naopak dobře si vede na druhém místě  Zootropolis: Město zvířat s 20 mil., která v pátém týdnu od uvedení poklesla o pouhých 16,7% z minula. A Zootropolis, která už celkově utržila v USA 275 mil., je na nejlepší cestě být desátým animákem všech dob, který překoná hranici 300 milionů. Na trojce je Moje tlustá řecká svatba 2 s 11,1 mil. Čtvrtá skončila první z novinek, pokračování nábožensky laděného dramatu God´s Not Dead 2, jehož 8,1 milionový otvírák zaostal za svým předchůdcem, který před dvěma roky otvíral o něco lépe za 9,2 mil. 

Ryan Reynolds, Morena Baccarin ve filmu Deadpool / DeadpoolDruhá z novinek týdne, černošská komedie s Mikem Eppsem Meet the Blacks pak skončila osmá s 4 miliony z jen tisícovky kin. Před ní se tak ještě vešla trojice titulů v pořadí páté Miracles from Heaven, šestá Série Divergence: Aliance a Ulice Cloverfield 10 na sedmičce. Deváté je drama Eye in the Sky a zřejmě naposled je v topce na desátém místě Deadpool

Příští týden pak budou otvírat dvě novinky. První bude komedie The Boss s Melissou McCarthy a druhou akční Hardcore Henry

BOX OFFICE: VÍKEND OD 1.dubna 2016

 1. Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti 52,3 mil.
 2. Zootropolis: Město zvířat 20 mil.
 3. Moje tlustá řecká svatba 2 11,1 mil.
 4. God´s Not Dead 2 8,1 mil. (novinka)
 5.  Miracles from Heaven 7,5 mil.
 6. Série Divergence: Aliance 5,7 mil.
 7. Ulice Cloverfield 10 4,7 mil.
 8. Meet the Blacks 4,08 mil. (novinka)
 9. Eye in the Sky 4,05 mil.
10. Deadpool 3,5 mil.

Tržby jsou uvedené v amerických dolarech. Kompletní žebříček s podrobnými statistikami naleznete zde.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY