Michael Keaton zakládá McDonald jako The Founder

Vydáno: 29.03.2016 12:18 - Václav Limberk | foto: facebook tvůrce

Životopisné drama The Founder mapuje život Raye Kroca, muže, který založil McDonald. Toho si ve filmu režiséra Johna Lee Hancocka (Zachraňte pana Bankse) zahrál Michael Keaton.
Michael Keaton ve filmu  / The Founder"Příběh zakladatele McDonalda, Raye Kroca", tak zní oficiální oneliner životopisného dramatu The Founder. S Michaelem Keatonem v hlavní roli ho natočil režisér John Lee Hancock. The Founder nabízí Keatonovi, jehož kariéra nabrala účastí na oscarových filmech Birdman a Spotlight znovu velmi příznivý směr, další velkou roli. Keaton si tu zahrál illinoiského byznysmena, který stál u zrodu jedné z nejslavnějších značek, která je synonymem fast-foodů po celém světě. 

Ray Kroc díky svému podnikatelskému duchu udělá z původně malé restaurace bratrů Richarda (Nick Offerman) a Maurice (John Carroll Lynch) McDonaldových v padesátých letech postupně se rozrůstající imperium, které převezme. Kroc nakonec tento řetězec za 2,7 milionů dolarů v roce 1961 odkoupí, aby z něj udělal giganta v podobě, jak ho známe dnes. Z dalšího hereckého obsazení jsou známi herci jako Laura DernLinda Cardellini nebo Patrick Wilson. The Founder má americkou premiéru stanovenou na 5. srpna 2016.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

  • Ray Kroc, nikoliv Croc https://en.wikipedia.org/w... (Anonym, 29.03.2016 12:56) Reagovat

    Ray Kroc, nikoliv Croc
    https://en.wikipedia.org/wiki/...

    • Re: Ray Kroc, nikoliv Crochttps://en.wikipedia.org/w... (V.L., 29.03.2016 13:01) Reagovat

      Opraveno, díky.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY