Blade Runner 2 se začne natáčet v červenci

Vydáno: 02.02.2016 17:40 - Jan Varga | foto: 1982 Warner Bros. Ent.

Ačkoli je kolem dlouho avizovaného pokračování kultovního sci-fi z roku 1982 ještě pořád dost nejasností (třeba přibližné datum premiéry zatím pořád nebylo stanoveno), jedno už je jisté. Natáčet se bude od letošního července.
Fotografie z filmu  / Blade RunnerTvůrčí tým druhého Blade Runnera tvoří režisér Denis Villeneuve, který loni natočil působivý thriller Sicario: Nájemný vrah, a dvojice scenáristů Hampton Fancher, který spolunapsal už původního Blade Runnera, a Michael Green, dříve televizní scenárista stojící za několika úspěšnými seriály (Kings, Hrdinové), nyní slibný autor několika očekávaných filmových scénářů (připravovaná Vražda v Orient expresu a nový Vetřelec). Za kameru se posadí kameraman Roger Deakins.

Příběh se bude samozřejmě opět odehrávat ve světě Replikantů a jejich lovců a bude na klasiku Ridleyho Scotta navazovat, ačkoli mezi ději obou filmů bude rozdíl několika desítek let. Podstatnou roli v něm zřejmě ztvární Ryan Gosling a otázka zní, jakou úlohu v něm bude mít postava z jedničky v podání Harrison Ford, pokud vůbec nějakou. Každopádně by bylo příjemné se s Rickem Deckardem - ať už Replikantem, nebo ne - znovu setkat. Byla by to pro Forda po nedávných sedmých Star Wars další vzpomínková role.



NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY