Natočí Christopher Nolan hranou adaptaci anime Akira?

Vydáno: 15.09.2015 12:47 - Jan Varga | foto: Kodansha

Práva na kultovní japonský anime film Akira má studio Warner Bros. ve svém držení od roku 2002 a od té doby se několikrát pokusilo přivést jeho hranou adaptaci k životu, projekt se však nikdy nerealizoval.
Christopher NolanNyní se v Hollywoodu začalo špitat, že Akira je dost možná znovu ve hře - okolo filmu se totiž začal motat režisér Christopher Nolan. Nedávno zástupci Warner Bros. zveřejnili zprávu, že další Nolanův film je naplánován na rok 2017, a zároveň nedávno potvrdili, že s Akirou stále počítají, a že by z něj dokonce rádi udělali trilogii. Náhoda? S natáčením trilogie má navíc Nolan už své zkušenosti...

Přestože to zní hezky, tak realita bude bohužel pravděpodobně taková, že Nolan snímek pouze zastřeší coby producent a konzultant. Na režisérskou stoličku by měl usednout doposud neznámý režisér, jemuž bude ostřílený Nolan, který se s ním údajně o projektu pár posledních měsíců bavil, asistovat. Čím víc bude na vznik filmu dohlížet, tím lépe.

Ostatně, studio Universal také zariskovalo s Jurským světem a svěřilo ho do rukou poměrně nezkušeného režiséra. A jak se mu to bohatě vyplatilo. V případu Akira se nicméně ještě může ledacos změnit, takže zvěsti o režii snímku je třeba brát s rezervou, leč přítomnost Nolanova jména v souvislosti s ním je rozhodně velkým a atraktivním příslibem.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY