TOP 20 ČR: Mimoni vládnou, ani Terminator na ně neměl

Vydáno: 14.07.2015 12:01 - | foto: facebook tvůrce

Již třetí víkend za sebou si číslo jedna obhajují Mimoni, na ty zatím nikdo celou dobu neměl. Ani dinosauři z Jurského světa, ani sprostý plyšový Méďa 2 a tenhle týden na ně nestačil ani Terminátor Genisys.
Fotografie z filmu Mimoni / Žlutí Mimoni si i tento týden vedli naprosto stejně dobře jako ten minulý, přišli si opět na více jak 7,5 milionů korun a od minula tedy ztratili pouze 2,2%. Na druhém místě se skoro pěti miliony korun tak zůstal favorit týdne, Terminátor Genisys, s Arnoldem Schwarzeneggerem, který na žluté pomocníky zloducha Grua jednoduše nestačil. Vyšoupnout se mu však zdařilo minule stříbrného Méďu 2 (2 miliony) a milionovou hranici zvládlo překročit ještě dinosauří pokračování Jurského světa.

Česko je pak zastoupeno na páté příčce komedií Život je život s dvojicí Simona Stašová a Ondřej Vetchý. Nejlépe si z novinek vedla nová adaptace románu od Thomase Hardyho Daleko od hlučícího davu. Jenom předpremiérou si pak nový animák V hlavě od Pixaru získal sedmé čísto. Pod ním zůstala česká pohádka Sedmero krkavců a horor odehrávající se v prostředí aplikace Skype Odebrat z přátel. Desítku pak uzavřel bizarní Šílený Max: Zběsilá cesta.

Michael Fassbender, Kodi Smit-McPhee ve filmu Slow West / Slow WestDruhá dvacítka startuje s další komedií spojující režiséra Paula Feiga a herečku Melissu McCarthy v akčním Špiónovi. Na dvanáctce bojovala Helen Mirren s Ryanem Reynoldsem v restituci o historický obraz, na třináctce se nahoru dostali bratři Hádkovi v českých Kobrách a Užovkách. Britská novinka Slow West si pak vysloužila čtrnácté místo a Česko zabodovalo ještě s Andílkem na nervy. Ke konci žebříčku se už blíží i Insidious 3: Počátek a i po patnácti týdnech se v žebříčku drží Ovečka Shaun ve filmu a adaptace Temných koutů od Gillian Flynn, která napsala i Zmizelou. Dvacítku pak uzavřely Divoké historky a Dítě číslo 44, které se vrátily do žebříčku.

Podaří se příští týden uloupit vítězství někomu jinému? Premiéru má například Ant-Man.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

  • Chyba (Josef Klimeš, 14.07.2015 14:18) Reagovat

    Sedm a půl milionu dolarů? Minions dokázali za víkend vydělat přes 180 milionů korun? ... čísto -> číslo ...

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY