Creed: Rocky Balboa se vrací v prvním traileru spin-offu

Vydáno: 01.07.2015 08:19 - Václav Limberk | foto: Warner Bros.

Spin-off boxerské série Rocky se zaměřuje na osudy syna světového šampióna v těžké váze Apolla Creeda, Adonise (Michael B. Jordan). Toho pro turnaj vytrénuje samotný Rocky Balboa (Sylvester Stallone).
Warner Bros ve společnosti s New Line Cinema a MGM Pictures vypustili do světa první oficiální trailer spin-offu nejslavnější boxérské ságy filmové historie o "italském hřebci" Rocky Balboovi. Tato role v roce 1976 proslavila Sylvestera Stallonea.

Sylvester Stallone, Michael B. Jordan ve filmu  / CreedTen si svou ikonickou roli zopakuje i zde. Rockyho už ale neuvidíme v ringu, ale jen mimo něj. Rocky, který byl na odpočinku, už od dob Rockyho 5, se ještě jednou a definitivně naposled do ringu vrátil v oficiálně posledním dílu boxerské série. Nyní už bude "sloužit" jen jako vedlejší postava mentora a trenéra představitele nastupující generace, kterým není nikdo jiný než syn jeho největšího rivala v ringu, a posléze i nějvětšího přítele mimo něj, Apolla Creeda (Carl Weathers). Adonise Johnsona, jak se Apollův syn jmenuje, si zahrál Michael B. Jordan. Ten si v Creedovi zahrál znovu pod režijním vedením autora Fruitvale Station Ryana Cooglera.

V oficiální synopsi k filmu se mimo jiné dočteme: Adonis Johnson nikdy nepoznal svého otce, světového šampióna v těžké váze, Apollo Creeda, který zemřel před jeho narozením. Syn však svého otce nezapře. I jemu koluje v žilách boxerská krev, a tak mladý Adonis směřuje do místa, kde kdysi jeho otec svedl svou největší bitvu, do města bratrské lásky, Philadelphie. Vystopuje zde Rockyho Balbou, který zde provozuje restauraci, a požádá ho, aby ho trénoval. Rocky, ač na odpočinku, pozná v mladíkovi potenciál a dravost, kterou znal v Apollovi a souhlasí. Pod Rockyho vedením je jen otázkou času, kdy se mladík dopracuje k velkému souboji o titul mistra světa. Dokáže v něm však Rocky probudit i pravé srdce šampióna, jaké je potřeba pro to být opravdu velkým boxerem?

Pokud by film vypadal tak skvěle po dobu dvou hodin, jako vypadá trailer po dobu dvou a půl minut, bude se na co těšit. Creed by tak mohl oslovit mladou generaci stejně, jako to učinily jednotlivé díry Rockyho v sedmdesátých a osmdesátých letech. Trailer vypadá úžasně. V jeho první minutě poznáváme jeho hlavního protagonistu, který se hodlá poprat s osudem a čímkoliv, co má před sebou. Je z ní jasné, kdo bude stát v centru příběhu. Pak se na zdi objeví fotka z prvního zápasu jeho otce a Rockyho, a zanedlouho uvidíme i jeho představitele Sylvestera Stallona. Slyšíme mladíka říkat, "Já jsem Apollův syn".

Je jasné, že nepůjde jen o další boxerský film. Rockyho značka a kult by měl Creedovi pomoci vybudovat vlastní a novou fanouškovskou základnu a pokud bude mít štěstí, tak i vlastní filmovou sérii. O tom se rozhodne až na podzim. Creed má americkou premiéru stanovenou na 25. listopadu. Uvidíme ho i v českých kinech?

Trailer zhlédněte níže.

Originální trailer filmu Creed


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY