Jeremy Renner se snad dalšího Bournea dočká

Vydáno: 21.06.2015 11:17 - Jan Varga | foto: Universal Studios

Další pokračování s Mattem Damonem v roli agenta Jasona Bournea dorazí do kin příští rok, do budoucna se ale plánuje i sequel tři roky starého spin-offu s názvem Bourneův odkaz s Jeremym Rennerem v hlavní roli.
Jeremy Renner ve filmu Bourneův odkaz / The Bourne LegacyDonedávna panoval okolo této série poněkud zmatek. Matt Damon natočil trilogii o Jasonu Bourneovi a došel k názoru, že mu to stačilo. Čtvrtý film se tudíž odehrával v tom samém světě, ale už za jeho nepřítomnosti a s úplně jiným hlavním hrdinou, Aaronem Crossem, kterého si zahrál Jeremy Renner. No a pak se Damon rozhodl k sérii vrátit, čímž Rennera (který se mezitím naštěstí stihl etablovat coby hrdina Hawkeye v Avengers) trochu upozadil. Nyní se však zdá, že se pokračování dočkají oba.

V rozhovoru s Frankem Marshallem se totiž producent nechal slyšet, že Jasona i Aarona berou jako hrdiny dvou samostatných větví, dvou samostatných projektů. Jednak to znamená, že Rennerova postava se v pátém Bourneovi neobjeví, na druhou stranu pro ni ale může na vedlejší koleji vzniknout její vlastní plnohodnotné pokračování. V každém případě je vidět, že na Aarona Crosse se v Hollywoodu nezapomnělo, přestože návrat Matta Damona a režiséra Paula Greengrasse do Bourneova světa měl vyšší prioritu.

Samozřejmě se s Rennerem opět počítá do hlavní role, zvlášť teď, když už si ve filmové branži udělal jméno a diváci na něj slyší. Jeho případný filmový comeback ale rozhodně nezačne vznikat dřív než po premiéře nového Bournea s Damonem v roce 2016, a dost možná i než režisér Justin Lin, který by pak měl film natáčet, dokončí v témže roce očekávaný třetí díl Star Treku.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY