Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
TV tipy: 19. 6. 2015 - 25. 6. 2015

TV tipy: Tintin hraje Hunger Games

Vydáno: 19.06.2015 07:00 v sekci Radar | TV tipy - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

O víkendu oficiálně začíná léto, což v televizním světě znamená, že se spoléhá na reprízy klasik a osvědčených hitů. Ani tentokrát tomu nebude jinak, nicméně se dočkáme dvou zásadních premiér - prvních Hunger Games a Tintina.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Písně z druhého patra (Sånger från andra våningen) (pátek 19. 6., ČT art, 22.10 - 23.45)

Plakát filmu Písně z druhého patra / Sånger från andra våningenŠvedsko-norsko-dánské komediální drama je dost osobité a rozhodně nenechá diváka chladným. Svérázný režisér a scenárista Roy Andersson totiž natočil zajímavou podívanou, která je stejně tak ukrutně vtipná jako nesnesitelně depresivní a smutná. Záměrně epizodický děj dost vypovídá o současném stavu civilizace a díky neuchopitelné severské atmosféře je nesmírně působivý. Neznámé obsazení navíc dodává kouzlo autentičnosti, takže divácký zážitek je ještě prohlouben. Humor je tedy někdy nevyrovnaný a má i hlušší momenty, to se ale dá snadno odpustit. Trošku náročnější kousek určitě stojí za vidění a následné přemýšlení.

Synopse: Surrealistický příběh balancující na hraně tragédie a komedie je situován do anonymního světa, kde lidé žijí svou rutinu a o druhé se příliš nezajímají.

Zajímavost: S výjimkou jedné jsou všechny scény natočeny staticky.

Originální trailer filmu Písně z druhého patra / Sånger från andra våningen
Důkaz (Proof) (sobota 20. 6., Kino Barrandov, 20.15 - 22.15 / pondělí 22. 6., 01.00 - 02.45)

Plakát filmu Důkaz / ProofAsi největším neduhem komorního dramatu je to, že vychází z divadelní hry, kterou bohužel režírující John Madden nijak neoživil a zachoval místy nepříjemnou statičnost. Jinak je ale vše vlastně v pořádku - ústřední příběh je silný, dialogy vesměs nenudí a celé to nepostrádá potřebnou tíživější atmosféru. V hlavních rolích se objeví rozporuplně přijímaná, ale velmi dobrá Gwyneth Paltrow a bez debat výborní Anthony Hopkins a Jake Gyllenhaal. Smutný snímek, k němuž navzdory námětu nepotřebujete rozumět matematice.

Synopse: Dcera (Gwyneth Paltrow) přijíždí pomáhat svému otci, skvělému profesorovi matematiky (Anthony Hopkins), který pomalu ztrácí kontakt s realitou. Jeho stav je pro ni dost děsivý, neboť se začíná obávat, že podobná choroba může v budoucnu postihnout i ji.

Zajímavost: Paltrow si stejnou roli zahrála i v původní divadelní hře.

Oficiální trailer filmu Důkaz / Proof
Hunger Games (The Hunger Games) (sobota 20. 6., Nova, 20.20 - 23.05)

Plakát filmu Hunger Games / The Hunger GamesPrvní díl dnes už zavedené a populární filmové série je divácky naprosto neškodný a potěší zejména čtenáře literární předlohy. Režírující Gary Ross jede celou dobu na jistotu, což znamená, že ačkoli má k dispozici téma skýtající veliký potenciál a pokouší se o jakousi kritiku společnosti a fenoménu reality shows, nikdy nejde úplně do hloubky, ale všechno jen naznačuje, případně klouže po povrchu. Je zkrátka znát, že tvůrci chybělo více odvahy a možná i nápadů, navíc trošku přetáhl stopáž. Akční scény ale fungují, atmosféra budoucnosti je zajímavá a v hlavní roli se objevuje Jennifer Lawrence, jíž sekundují třeba Elizabeth Banks, Liam Hemsworth, Woody Harrelson nebo Stanley Tucci. Více se dočtete v naší recenzi.

Synopse: V ruinách bývalé Severní Ameriky se rozkládá země Panem s hlavním městem Kapitol a dvanácti přilehlými kraji. Každý rok se koná klání s názvem Hunger Games, do něhož musí každý kraj vyslat jednoho chlapce a dívku. Šestnáctiletá Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence) dobrovolně zastoupí svou sestru, netuší ale, že tím se jí změní život a právě na ní bude stát osud celé země.

Zajímavost: Lawrence je levačka, ve filmu nicméně používá luk pro praváky.

Oficiální trailer filmu Hunger Games / The Hunger Games
Louise-Michel (Louise-Michel) (sobota 20. 6., ČT art, 23.05 - 00.35)

Plakát filmu Louise-Michel / Louise-MichelU nás nepříliš známá francouzská komedie je trošku bizarní a nesedne každému. Režírující a scenáristická dvojice Benoît Delépine a Gustave de Kervern si nebrala moc servítky a naservírovala dost černohumorný a nekorektní humor, který se opravdu nezastaví takřka před ničím. K němu přidala určitou dávku surrealismu a přesah v podobě kritiky konzumní společnosti. Potěší i to, že snímek se nikomu nepodbízí a především není stylizovaný, což mnozí jistě ocení. Ze známějších tváří poznáte nejspíše jen Mathieu Kassovitze. Vše výše psané může být zároveň i kritikou, záleží tedy na vkusu a momentálním rozpoložení.

Synopse: Dělnice Louise (Yolande Moreau), kterou stejně jako kolegyně přivedl na mizinu management továrny, vymyslí způsob, jak svérázně využít odškodné. Najme si nemotorného pracovníka bezpečnostní agentury Michela (Bouli Lanners), aby jejich proradného šéfa zabil. 

Zajímavost: Na festivalu v Amiens roku 2008 získal snímek cenu publika.

Originální trailer filmu Louise-Michel / Louise-Michel
Na kometě (neděle 21. 6., ČT1, 15.20 - 16.35 / pondělí 22. 6., 10.25 - 11.40)

Plakát filmu  / Na kometěDobrodružná sci-fi s prvky fantasy je dalším klenotem nedoceněného Karla Zemana. Ten i v této adaptaci předlohy Julese Verna dokázal, že byl velkým vizionářem a vizuální stránka je dechberoucí a takřka dokonalá i po letech. Všechny kamerové filtry, velkolepá výprava i obrazová stylizace jsou naprosto fascinující a jen dokreslují specifickou atmosféru, kterou díla jednoho z největších tuzemských tvůrců mají. V hlavních rolích se objeví Emil Horváth ml. a Magda Vášáryová, které doplňují třeba František Filipovský, Josef Větrovec nebo Čestmír Řanda. Je sice pravda, že v tomto případě je vše dějově příliš rozvleklé a zamýšlená parodická linie tak úplně nefunguje, to ale vadí jen málo. Československá klasika.

Synopse: Na zapadlém místě kdesi ve francouzské kolonii se od zemského povrchu odloupla obrovská kometa a vyvrhla do vesmíru. I tam však pokračují marnivé spory, malichernost, řevnivost i přípravy na válku.

Zajímavost: Jde o poslední film, v němž mohl být jako scenárista uveden Jan Procházka.

Upoutávka filmu Na kometě
Správná dvojka II (The Odd Couple II) (neděle 21. 6., Nova Cinema, 16.15 - 18.00)

Plakát filmu Správná dvojka II / The Odd Couple IIV tuzemsku skoro neznámá komedie místy přecházející v road movie je úplně poslední, v níž se společně objevili Walter Matthau a Jack Lemmon. Právě na tuto skutečnost spoléhal režírující Howard Deutch, který legendární dvojici nechal pronášet vtipné dialogy, promlouvat o životě a působit vzájemnou chemii. A ačkoli snímek jinak nenabízí nic originálního, často se opakuje a občas je trošku unylý, nenudí ani chvilku právě kvůli hereckému obsazení a některým nezapomenutelným hláškám a vtípkům. Škoda jen občasné patetičnosti a nostalgie. Parádní záležitost.

Synopse: Felix Ungar (Jack Lemmon) a Oscar Madison (Walter Matthau) se naposledy viděli před sedmnácti lety. Jaké je tedy jejich překvapení, když zjistí, že budou mít možnost se potkat znovu, tentokráte na svatbě, neboť Oscarův syn Brucey (Jonathan Silverman) si bere Felixovu dceru Hannah (Lisa Waltz). Tento obřad se tak pro ně stává možností zavzpomínat na staré časy a třeba provést ještě nějakou tu lotrovinu.

Zajímavost: Oba zmínění herci spolu i s tímto natočili jedenáct filmů.

Originální trailer filmu Správná dvojka II / The Odd Couple II
Tintinova dobrodružství (The Adventures of Tintin) (neděle 21. 6., Prima, 20.15 - 22.35 / pondělí 22. 6., 04.00 - 06.10)

Plakát filmu Tintinova dobrodružství / The Adventures of TintinČtyři roky starý animovaný dobrodružný snímek se dočkal rozporuplného přijetí. Na jednu stranu je režírující Steven Spielberg chválen za dokonalou a precizní technickou a vizuální stránku, na nichž je vidět, jak moc práce si na nich tvůrce dal. Pohyby postav jsou takřka bezchybné, akce je opulentní, výsledku nechybí ani spousta barev, svěží tempo a nadhled, určitá retro atmosféra, zapomenout se nesmí ani na hudbu Johna Williamse. Na stranu druhou ale mnozí vytýkají, že při vší řemeslné kvalitě se zapomnělo na příběh, který tu prakticky neexistuje, případně je příliš povrchní a chybí mu nějaký zajímavější zvrat nebo moment. Jako rodinná zábava na konec týdne je to ale ideální podívaná, což potvrzuje i naše recenze.

Synopse: Mladý zvídavý reportér Tintin se svým věrným psem Filutou narazí na model lodi, v němž je skryto tajemství. Rázem se tak ocitají uprostřed několik století staré záhady a stávají se přímým terčem sovětských tajných služeb.

Zajímavost: Spielberg konzultoval o Tintinovi s tvůrcem komiksu Hergém, než se ovšem stačili sejít, kreslíř zemřel.

Český trailer filmu Tintinova dobrodružství / The Adventures of Tintin
Hosté mého otce (Les invités de mon père) (pondělí 22. 6., ČT2, 23.15 - 00.45)

Plakát filmu Hosté mého otce / Les invités de mon pèrePrakticky neznámé francouzské komediální drama zaujme především ve své první polovině. V ní totiž režírující Anne Le Ny naláká na slibně rozvinutý příběh, nasadí svěží tempo a chytře dávkuje poměrně inteligentní humor. Později ale zvolní, vyprávění rázem ztrácí dech, nemá moc co nabídnout a pointy dějových linií nejsou zcela uspokojivé. Nad vodou tak v těchto chvílích drží film zejména herci, jimž dominují Fabrice Luchini a Karin Viard. Dle všeho neobjevná, ale příjemná žánrová jednohubka.

Synopse: Bývalý lékař Lucien Paumelle (Michel Aumont) žije aktivním seniorským životem. Mimo jiné se angažuje v různých humanitárních organizacích a možná právě proto kývne na sňatek s mladou Moldavankou Taťánou (Veronica Novak), které hrozí vystěhování z Francie. Jeho dětem se ale toto rozhodnutí vůbec nelíbí a snaží se ho od něj odradit.

Zajímavost: Autorka přiznala, že inspirací k příběhu jí byly události v její rodině.

Originální trailer filmu Hosté mého otce / Les invités de mon pére
Riskantní podnik (Risky Business) (středa 24. 6., Nova Cinema, 21.55 - 23.50 / čtvrtek 25. 6., 02.20 - 03.55)

Plakát filmu Riskantní podnik / Risky BusinessV zahraničí slušně, u nás však jen průměrně hodnocená komedie je z dnešního pohledu dost zastaralá a dá se o ní mluvit jako o jakési předchůdkyni komedií teenagerských. Režírující Paul Brickman se v ní spolehl především na částečně černý a cynický humor, který ovšem občas vyznívá do ztracena a na typickou atmosféru osmdesátých let, kdy všechno bylo tak trochu "ujeté". V hlavní roli se objevil tehdy ne tak známý a tradičně toporný Tom Cruise, jehož doplnili Rebecca De Mornay nebo Joe Pantoliano. Potěší i hudební doprovod a poměrně solidní příběh. Trošku zapomenutá jednohubka.

Synopse: Joel Goodsen (Tom Cruise) zůstal doma sám, neboť jeho rodiče odjeli a nevrátí se dřív než za týden. Jelikož nikdy neměl holku, využije této příležitosti k tomu, aby si nějakou sehnal. Jeho kamarádi tedy zavolají prostitutku a začínají se dít věci, o kterých se nikomu z nich ani nesnilo.

Zajímavost: Scéna, kde hlavní hrdina tančí na skladbu Old Time Rock´N´Roll, byla kompletně improvizována.

Oficiální trailer filmu Riskantní podnik / Risky Business
Presumpce viny (Out of Time) (čtvrtek 25. 6., Kino Barrandov, 20.15 - 22.20)

Český plakát filmu Presumpce viny / Out of TimeKriminální drama nemůže zkušenějšího diváka nijak překvapit, neboť je dost předvídatelné a přímočaré. Režírující Carl Franklin rozhodně nevyužil veškerý potenciál, který mu příběh poskytoval, ale spolehl se spíše na svěží tempo, částečné napětí a obsazení, v němž hraje prim výborný Denzel Washington, jemuž přihrávají třeba Eva Mendes, Dean Cain nebo John Billingsley. Bohužel se nevyhnul občasné nudě, množství klišé a držel se až moc při zemi a de facto nemá moc co nabídnout. Neškodná, avšak zapomenutelná žánrovka.

Synopse: Matt Lee Whitlock (Denzel Washington) je už řadu let úspěšným a oblíbeným šéfem policie v přístavním městečku na Floridě. Momentálně ale má před rozvodem se ženou Alex (Eva Mendes), tak si tajně užívá s milenkou, vdanou Ann Merai Harrison (Sanaa Lathan). Jejich radovánky jsou ovšem narušeny zprávou, že Ann je vážně nemocná a nezbývá jí mnoho času. Pod dojmem této okolnosti začíná jindy zásadový muž dělat zásadní chyby, zaplétá se do sítí intrik a podvodů a ocitá se na druhé straně zákona.

Zajímavost: Hlavní roli měl původně ztvárnit Hugh Jackman.

Originální trailer filmu Presumpce viny / Out of Time

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Top 20 ČR: 15. týden
Top 20 ČR: Do kina se moc nechodí S přibývajícími teplými dny se kinosály vylidňují. Ani několik přitažlivých novinek včetně nových Krotitelů duchů na tom nic nezměnilo. čtěte zde
Vydáno: 16.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 15. víkend
Box office: V USA vypukla Občanská válka U pokladen kin se prosadilo dystopické akční drama Občanská válka o rozdělené Americe v blízké budoucnosti, kde hrají manželé Kirsten Dunst a Jesse Plemons. čtěte zde
Vydáno: 15.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Tady Havel, slyšíte mě? 6/10
Recenze: Dokument Tady Havel, slyšíte mě? vykresluje Václava Havla jako člověka mnoha paradoxů Dokument Petra Jančárka se zaměřuje na poslední tři roky v životě bývalého prezidenta Václava Havla. Jeho část je věnovaná i natáčení jeho filmového režijního debutu s názvem Odcházení. čtěte zde
Vydáno: 13.04.2024 07:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 12. 4. 2024 - 18. 4. 2024
TV tipy: Klan Gucci prožil smrtící ticho, v němž se zabýval děsivým dědictvím Po delší době se v televizích objeví filmy, které ještě nedávno figurovaly v nabídkách kin. Největším lákadlem je oscarový trhák Všechno, všude, najednou, uvedení se dočká i hvězdně obsazená biografie Klan Gucci. ... čtěte zde
Vydáno: 12.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 15. týden
Kinopremiéry: Nezlomní Krotitelé duchů v říši ledu sledují ohňostroje V tomto týdnu budou kinaři vyhlížet především premiéru dalších Krotitelů duchů, která by měla do sálů přivést milovníky nostalgie a oblíbené ságy. Zbytek novinek pak zůstává na okraji zájmu a je určen spíš pro klubová... čtěte zde
Vydáno: 10.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- TV tipy: Zatracený Dalibor prožil šok na návštěvě (01.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Iñárritu a Cruise poprvé spolu (23.02.2024 09:32 v Novinky | Zprávy)
- Deadpool & Wolverine v prvním traileru (12.02.2024 08:00 v Novinky | Trailery)
- Nebe a peklo po americku (09.02.2024 11:30 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Na Amistadu sledují knihy smrti očima Tammy Faye (02.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Tajný agent Argylle má jen jeden život (31.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: Road House (25.01.2024 18:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Il Boemo ví, jak je důležité míti Filipa (05.01.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Šťastná hvězda Cruella podstupuje poslední souboj (22.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Aquaman absolvuje kurz létání pro začátečníky (20.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: Jeden život (17.12.2023 13:30 v Novinky | Trailery)
- Téma: Nejlepší americké filmy 80. let (26.11.2023 10:30 v Články | Žebříčky)
- TV tipy: Princezna zakletá v čase natáčí banger na planetě opic (17.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Vládcové nebes (10.11.2023 09:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Legenda Mulan se ocitla v žoldu smrti (27.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Bláznivá Lara Croft viděla supernovu (13.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Policejní inspektorka miluje souseda svého a řeší operaci Spodnička (06.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Box office: Denzel Washington se vrací na trůn (04.09.2023 07:30 v Komentáře | Box office)

PREMIÉRA TÝDNE   14/2024

Opičí muž
7/10

Britský herec Dev Patel, který před lety zazářil v Milionáři z chatrče, po dlouhém snažení konečně představil svůj vysněný režijní debut. S ním složil poctu bollywoodu i oblíbeným akčním filmům a neopomněl ani indickou kulturu.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu