Kinopremiéry: Láska šílená v jurském světě

Vydáno: 10.06.2015 07:00 - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Návrat do Jurského světa je v kinech jasnou událostí tohoto týdne. Jeho komerční potenciál je natolik vysoký, že mu distributoři šli z cesty a postavili proti němu jen náročné evropské drama, které ho nemůže ohrozit.
Jurský svět (Jurrasic World) (CinemArt)

Český plakát filmu Jurský svět / Jurassic WorldPo čtrnácti letech přichází do kin další film o obřím dinosauřím parku, kde je všechno možné. Jak dopadne, se dozvíme opravdu až na poslední chvíli, do té doby musíme zůstat u nemastných neslaných trailerů a synopse, která příliš nepřekvapí. Tvůrce celého projektu, Steven Spielberg, zůstal tentokráte jen v pozici producenta a režijní místo přenechal neznámému Colinu Trevorrowovi, pro něhož jde o první práci s obřím rozpočtem. V hlavních rolích se objeví Chris Pratt a Bryce Dallas Howard, které doplňují třeba Vincent D'Onofrio nebo Omar Sy. Bez sebemenších pochyb jasná premiéra týdne, která má ambice stát se celosvětovým komerčním hitem.

Synopse: Po dvaadvaceti letech funguje Jurský park na plné obrátky a ročně jím prochází miliony spokojených návštěvníků. Jenže vedení stále hledá nové způsoby, jak atrakci ještě vylepšit a přilákat víc lidí. V tu chvíli ovšem přichází komplikace. Vědecké experimenty s novými druhy mohutně podporuje strohá manažerka Claire Dearing (Bryce Dallas Howard), pro níž zvířata znamenají jen čísla. Biolog Owen Grady (Chris Pratt) oproti tomu vidí v tvorech, které nestvořila příroda, ale laboratoř, hlavně nebezpečí. Události mu brzy dají za pravdu, protože jedno z těchto stvoření se vymkne kontrole a některé zaměstnance parku a jeho návštěvníky si dá k večeři. Od té chvíle se všichni snaží přežít.

Zajímavost: Původní název filmu zněl Jurský park 4: Zánik.

Český trailer filmu Jurský svět / Jurrasic World
Láska šílená (Amour fou) (Film Europe)

Český plakát filmu Láska šílená / Amour fouKoprodukční evropské drama je pravděpodobně určeno především znalcům literatury a opravdovým fanouškům podobných žánrovek. Rakouská režisérka a scenáristka Jessica Hausner se inspirovala osudy básníka a spisovatele Heinricha von Kleista a podle dostupných ohlasů se snaží reflektovat jeho myšlenky a jim spřízněné hnutí v souvislosti se současností. Je tedy víceméně jasné, že jde o náročnější podívanou, která se ne každému trefí do noty a je potřeba jít jí trošku naproti. Zájemce si nicméně snímek, v němž hrají vesměs neznámí představitelé, ve svém oblíbeném klubovém kině najde.

Synopse: Začátkem devatenáctého století hledá v Berlíně mladý německý básník Heinrich (Christian Friedel) někoho, kdo by s ním byl ochoten dobrovolně spáchat sebevraždu. Necitlivost lidí kolem ho ale výrazně zklame, a když nedokáže přesvědčit ani svou sestřenici, ztrácí poslední naději. Naštěstí ale potká mladou, skromnou a uzavřenou manželku obchodníka Henriettu (Birte Schnoeink), která pravděpodobně trpí smrtelnou nemocí.

Český trailer filmu Láska šílená / Amour Fou


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY