Box Office: Špiónka Melissa McCarthy stanula v čele

Vydáno: 08.06.2015 07:00 - Václav Limberk | foto: facebook tvůrce

U pokladen kin se toho za minulý víkend mnoho nepřihodilo. Z novinek si nejlépe vedl Špión. Hororový prequel Insidious 3: Počátek zůstal poněkud pozadu stejně jako komediálníVincentův svět.
Rose Byrne, Melissa McCarthy ve filmu Špión / SpyUplynulý víkend měli v amerických kinech hned tři novinky, z nichž dvě měly premiéru ve čtvrtek také u nás. První z nich, za mořem kritikou mnohem lépe než v naší recenzi přijatá špiónská komedie Špión si hned zabrala první místo s 30 miliony, což byla spodní hranice sumy, jakou studio Fox pro nový kousek s Melissou McCarthy očekávalo. Spojení McCarthy a režiséra Paula Feiga přineslo už Drsňačky, které si před dvěma roky vedly o něco lépe s 39 miliony. 

Špiónovi se ale podařilo odsunout na druhé místo minulého vítěze, kterým byl San Andreas. Katastrofický film tak druhý týden bral druhé místo s 26,4 miliony. Po dvou týdnech má v celkovém součtu 92 milionů. Celkově šlo o průměrný víkend, kdy příliv tří novinek nezastavil pozvolný celkový pokles v návštěvnosti z posledních tří týdnů. 

Fotografie z filmu Insidious 3: Počátek / Insidious: Chapter 3Až na třetím místě skončil v pátek ještě vedoucí Insidious 3: Počátek s 23 miliony. S touto částkou předběhl třetí díl hororové série otvírák jedničky (13,2 mil.), aby zaostal za otvírákem dvojky (40,2), která je z celé série nejúspěšnější a tento výsledek napovídá, že ji trojka v celkovém součtu nepřekoná. Na čtvrtém místě skončila hodně za očekáváním třetí z novinek, která byla výjimečně nasazena už ve středu, komedie Vincentův svět. V ní se po pěti letech sešli protagonisté dlouhotrvající televizní série HBO Vincentův svět a výsledek 10,4 milionu je o polovinu méně, než si studio Warner Bros představovalo. Za pět dní si pak Vincentův svět připsal 17,8 milionů.

Šílený Max: Zběsilá cesta na pátém místě si udržuje dobrou pozici i po čtyřech týdnech a za víkend si připsal dalších skoro osm milionů. Celkový součet z domácích pokladen pak činí 130 milionů a studio Warner Bros ho pomalu může považovat za hit, protože s tržbami ze zámoří už konečně překonal hranici 300 milionů, tedy dvojnásobek svého rozpočtu. Stále se chodí i na Ladíme 2, které už má z domácích pokladen rekordních 160 milionů. 

Brittany Robertson ve filmu Země zítřka / TomorrowlandSedmá je nákladná disneyovka Země zítřka, která po třech týdnech vykazuje mizerné skóre s "pouhými" 76 miliony. Ve světě se jí nevede o moc lépe a celkově tato "živá atrakce" vydělala jen 146 milionů, což je stále ještě o nějakých zhruba 43 milionů méně než její rozpočet. V top ten se už šestý týden drží Avengers: Age of Ultron, tentokrát na osmém místě. Je jasné, že celosvětově už "Ultron" svého předchůdce v tržbách nedožene. Přesto je s domácími tržbami 438 milionů suverénně nejvýdělečnějším filmem roku. 

Špatně přijatý propadák Aloha na devátém místě má za deset dní 16,3 milionů, když druhý týden přidal další 3,3 miliony a drží se zhruba stejně jako Elizabethtown, starší snímek režiséra Camerona Crowea, který měl před deseti lety za stejný počet dní asi o dva miliony více. Desítku pak uzavírá Poltergeist s 2,8 miliony. Jen těsně o jedno místo se do topky nevešla jiná novinka, hudební biopic o Brianu Wilsonovi z Beach Boys Love and Mercy, která se ještě dočká širší expanze během léta. 

Příští týden pak do kin vtrhne Jurský svět, od něhož se očekává, že bude o víkend atakovat stomilionovou hranici. Uvidíme za týden.

BOX OFFICE: VÍKEND OD 5.6.2015

 1. Špión 30 mil. (novinka)
 2. San Andreas 26,4 mil.
 3. Insidious 3: Počátek 23 mil. (novinka)
 4. Vincentův svět 10,4 mil. (novinka)
 5. Šílený Max: Zběsilá cesta 7,9 mil.
 6. Ladíme 2 7,7 mil.
 7. Země zítřka 7 mil.
 8. Avengers: Age of Ultron 6,2 mil.
 9. Aloha 3,3 mil.
10. Poltergeist 2,8 mil.

Tržby jsou uvedené v amerických dolarech. Kompletní žebříček s podrobnými statistikami naleznete zde.




NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY