BD a DVD tipy: Divoká padesátka ve službě honí lišku

Vydáno: 17.06.2015 17:30 - | foto: facebook tvůrce

Druhá polovina června je velmi silná. Vedle dvou na Oscara nominovaných filmů (Hon na lišku a Divoké historky) vychází v hned několika edicích film pro kluky (Kingsman) i pro holky (Padesát odstínů šedi).
Kingsman: Tajná služba (Bontonfilm)
BD obal filmu Kingsman: Tajná služba / Kingsman: The Secret ServiceKomiksový autor Mark Millar píše podvratné grafické romány vysmívající se svým předobrazům a dekonstruující konkrétní subžánr, ať jsou to superhrdinská anebo agentská dobrodružství. Jednotu vždy zajišťuje ústřední, do dané společnosti nezapadající postava. Dosavadní filmové adaptace (Wanted, Kick-Ass, Kick-Ass 2) se ale vydaly cestou nápodoby, která chce své inspirační zdroje přešvihnout bez jejich zesměšňování, a přitom ztratily svou významovou podvratnost a zůstaly pouze u Rkových provokací. Alespoň to platilo do doby Kingsmana, který je ve filmové verzi odvážnější (scéna v kostele) a který vybízí k polemikám, nakolik je ve svém jádru konzervativní. Režisér Matthew Vaughn zdařile navazuje na poetiku britských agentských akcí (zdaleka nejenom bondovek, ale i palmerovek, avengerovek ad.), kterou kombinuje s tradicí kitchen sink dramatu s rozhněvanými mladými muži. Pomrkává přitom na zasvěcené a provokuje puritány, prvně ale zdařile adaptuje "millarovku" pro jiné médium.

Bonus (BD): Celovečerní film o filmu Kingsman The Secret Service Revealed: Panel to Screen: The Education of a 21st Century Super-spy (9:38 min.), Heroes and Rogues (22:04 min.), Style All His Own (10:14 min.), Tools of the Trade (14:35 min.), Breathtakingly Brutal (16:35 min.), Culture Clash: The Comic Book Origins of the Secret Service (14:37 min.). Galerie: Z natáčení (4:18 min.), Plac (2:03 min.), Rekvizity (3:18 min.). Upoutávka (2:30 min.).  
Obraz (BD): 16:9 / FullHD / 2,39:1.
Zvuk (BD): DTS-HD Master 5.1 anglicky; Dolby Digital 5.1 česky, maďarsky, turecky, thajsky; Dolby Digital 5.1 polsky (voice-over).
Titulky (BD): české, anglické, arabské, bulharské,čínské, chorvatské, řecké, hebrejské, maďarské, islandské, indonéské, korejské, malajské, polské, portugalské, rumunské, srbské, slovenské, slovinské, thajské, turecké, vietnamské.

Bonus (DVD): Disk neobsahuje bonusové materiály.
Obraz (DVD): 16:9 / 2,39:1.
Zvuk (DVD): Dolby Digital 5.1 anglicky, česky, maďarsky, turecky; Dolby Digital 5.1 polsky (voice-over). 
Titulky (DVD): české, anglické, arabské, bulharské, chorvatské, řecké, hebrejské, maďarské, islandské, polské, portugalské, rumunské, srbské, slovinské, turecké.

Pozn.: bonusový materiál (na BD) obsahuje české titulky.

Doporučená cena: 299 Kč (DVD), 499 Kč (BD - amaray), 699 Kč (BD - steelbook, limitovaná /1500 ks/ číslovaná edice serveru FilmArena), 1599 Kč (BD - limitovaná sběratelská edice s otvírákem, obalem na vizitky a přivěskem).

V prodeji od 17. 06. 2015.

B-roll k filmu Kingsman: Tajná služba (2015)

Koupit na Bontonland.cz


Padesát odstínů šedi (Bontonfilm)
BD obal filmu Padesát odstínů šedi / Padesát odstínů šedi je fenomén, byť marketingově vytvořený, a tak se vydání na nosičích pro domácí kino dočkalo hned několik výpravných edic. Hlavním lákadlem filmu, který je adaptací knihy původně vzniklé jako fanfikce série Stmívání, jsou dva sestřihy. Vedle kinoverze se fanoušc... ok, fanynky dočkají prodloužené verze s alternativním koncem, což znamená ještě více utrpení (diváckého, žel nikoliv pro postavy) a ještě více dějového vákua. Správně posh bude jistě balení v digibooku, kde si bude možné prohlédnout spoustu značkových věcí, které jako product placement byly k vidění ve "filmu". A pro páry, kteří se pornem pro matky nechají dostatečně navnadit, je pak určeno dárkové balení, ve kterém bude i dosud nespecifikovaná erotická pomůcka. Snad bude S/M, když v této ženské podívané se jde zcela vůči ideologii této sexuální subkultury, a tak neuspokojení z Padesáti odstínů šedi je třeba vynahradit jinak.

Bonus (BD): Svět Padesáti odstínů šedi: Christian Grey - Profil Christiana Greye, Profil Jamieho Dornana, Christianovo apartmá, Christianův šatník, Hračky bohatého muže. Ana - Vše o Aně, Profil Dakoty Johnsonové, Anin svět, Anin šatník. Přátelé a rodina - Eloise Mumfordová, Max Martini, Marcia Gay Hardenová, Luke Grimes, Jennifer Ehleová, Victor Rasuk, Rita Ora (dohromady 47:12 min.). 
Featuretty: Za scénou (19:26 min.), E. L. Jamesová a Padesát odstínů (5:45 min.); Padesát odstínů: Potěcha z bolesti (8:40 min.); Film o videoklipu Earned It (4:48 min.).
VideoklipyI know You od Skylar Grey, Earned It od The Weekend (dohromady 8 min.). Dráždič: Fifty Shades Darker (0:27 min.).
360° prohlídka: Ložnice - Anastázie, Christiana; Koupelna - Christiana; Jídelna, Foyer, Kuchyň, Obývací pokoj, Piano, Červený pokoj (dohromady 26 min.).
Bonus (2. DVD - součást BD digibook edice): 
FeaturettyHudba Padesáti odstínů šedi (6:47 min.), Zpívání ve Vancouveru (4:53 min.), Zhlédnutí Padesáti odstnů (3:22 min.).
Oblíbené scény: Jamie Dornan - rozhovor (4:18 min.), Dakota Johnsonová - vyjednávání (3:40 min.), Sam Taylor-Johnsonová - rozchod (2:48 min.), EL Jamesová - v baru, helikoptéra, kluzák (4 min.).
Fotogalerie (3:35 min.).
Obraz (BD): 16:9 / FullHD / 2,40:1.
Zvuk (BD): DTS-HD Master 5.1 anglicky; Dolby Digital 5.1 česky; Dolby Digital 5.1 polsky (voice-over)....
Titulky (BD): anglické pro neslyšící, anglické, české....

Bonus (1x DVD): Prodloužená verze s alternativním závěrem. Upoutávka Padesát odstnínů šedi.
Bonus (2. DVD - součást DVD digibook edice): 
FeaturettyHudba Padesáti odstínů šedi (6:47 min.), Zpívání ve Vancouveru (4:53 min.), Zhlédnutí Padesáti odstnů (3:22 min.). 
Oblíbené scény: Jamie Dornan - rozhovor (4:18 min.), Dakota Johnsonová - vyjednávání (3:40 min.), Sam Taylor-Johnsonová - rozchod (2:48 min.), EL Jamesová - v baru, helikoptéra, kluzák (4 min.). 
Fotogalerie (3:35 min.).
Obraz (DVD): 16:9 / 2,40:1.
Zvuk (DVD): Dolby Digital 5.1 anglicky, česky, maďarsky.
Titulky (DVD): české, anglické, bulharské, chorvatské, hebrejské, maďarské, slovinské.

Pozn.: bonusový materiál (na BD i DVD) obsahuje české titulky.

Doporučená cena: 399 Kč (DVD - limitovaná edice s dvěma verzemi filmu), 599 Kč (DVD plus CD se soundtrackem), 399 Kč (2x DVD - digibook), 499 Kč (BD - amaray), 599 Kč (BD plus bonusové DVD - digibook edice), 1499 Kč (BD plus CD soundtrack, hra kamapoker, erotická pomůcka).

V prodeji od 17. 06. 2015.

Videoklip Earned It k filmu Padesát odstínů šedi (2015)
Koupit na Bontonland.cz


Divoké historky (Bontonfilm)
DVD obal filmu Divoké historky / Relatos salvajesArgentinsko-španělská koprodukce Divoké historky byla nominována na Oscara v kategorii Nejlepší zahraniční (cizojazyčný) film a v tuzemsku i díky nápadité marketingové kampani patřila k divácky nejlépe navštěvovaným klubovým podívaným. Povídkový snímek v produkci bratrů Almodovárových se nyní dostává i do domácích kin, byť pouze na DVD. Mnozí jistě uvítají možnost výběru kapitol. Mezi šesticí příběhů sice lze nalézt určité spojitosti: leitmotivem je myšlenkový zkrat postav(y), některé "epizody" pak propojuje peripetie s autem anebo prvek pomsty. Kvalita jednotlivých historek je ale značně nevyrovnaná, a tak některé obstojí spíše samostatně, než aby fungovaly jako smysluplně vystavěný celek, který graduje. Bohužel nejde o nic víc než jenom za sebe poskládané, byť většinou mírně nadprůměrné (hi)storky, které působí jako zužitkování několika nápadů na krátkometrážní snímky než jako soudržný celek.

Bonus (DVD): Disk neobsahuje bonusové materiály.
Obraz (DVD): 16:9.
Zvuk (DVD): Dolby Digital 5.1 španělsky, česky.
Titulky (DVD): španělské, české.

Doporučená cena: 299 Kč (DVD).

V prodeji od 24. 06. 2015. 

Tisková konference z Cannes k filmu Divoké hstorky (2014).

Koupit na Bontonland.cz


Hon na lišku (Bontonfilm)
BD obal filmu Hon na lišku / FoxcatcherHon na lišku se nakonec českým kinům vyhnul, přestože byl nominován na pět Oscarů včetně těch v hlavních kategoriích - za film, režii a herecký výkon. Bennett Miller, který se specializuje na filmy podle skutečných událostí (ChladnokrevněMoneyball), natočil divácky velmi nepřístupnou podívanou postavenou na značně nekomunikativním vyprávění... a hereckých výkonech. Víc psychologické než sportovní drama Hon na lišku si svým castingem ústředních postav až příliš říká o ceny. Obsazení obou hlavních herců proti jejich zavedenému typu, výrazné namaskování a vůbec proměna jednoho z nich, tlumené výkony otevírající snímek k různým typům interpretací vztahů mezi dynamickým duem... je až příliš velká sázka na jistotu, zvlášť po žánrové konvence bořícím a svým stylem méně okázalým sportovním biografickém dramatu Moneyball.

Bonus (BD): FeaturettePříběh Honu na lišku (16:20 min.). Vystřižené scény: Konferenční hovor (3:21 min.), Kde je Dave? (1:52 min.).
Obraz (BD): 16:9 / FullHD / 1,85:1.
Zvuk (BD): DTS-HD Master 5.1 anglicky Dolby Digital 5.1 česky, maďarsky; Dolby Digital 5.1 polsky (voice-over).
Titulky (BD): české, slovenské, anglické, bulharské, chorvatské, dánské, estonské, fi nské, maďarské, litevské, lotyšské, norské, polské, rumunské, srbské, slovinské, švédské.

Bonus (DVD): FeaturettePříběh Honu na lišku (16:20 min.); Vystřižené scényKonferenční hovor (3:21 min.), Kde je Dave? (1:52 min.).
Obraz (DVD): 16:9 / 1,85:1.
Zvuk (DVD): Dolby Digital 5.1 anglicky, česky, maďarsky; Dolby Digital 5.1 polsky (voice-over).
Titulky (DVD): české, slovinské, anglické, bulharské, chorvatské, dánské, estonské, finské, maďarské, litevské, lotyšské, norské, polské, rumunské, srbské, slovinské, švédské.

Pozn.: bonusový materiál (na BD i DVD) NEobsahuje české titulky.

Doporučená cena: 299 Kč (DVD), 499 Kč (BD - amaray).

V prodeji od 24. 06. 2015.

Režisér Bennett Miller o tom, proč obsadil Stevea Carella do filmu Foxcatcher (2015)

Koupit na Bontonland.cz

SpongeBob ve filmu: Houba na suchu (Magic Box)
BD obal filmu SpongeBob ve filmu: Houba na suchu /
Druhý celovečerní film SpongeBoba se k nám na rozdíl od toho prvního dostal i na plátna kin, za což nejspíš mohla jak vzrůstající popularita původního televizního seriálu, tak i přítomnost známých hereckých osobností (antagonistou je Antonio Banderas). Pokračování s podtitulem Houba na suchu je ideálním počinem jednak pro děti s poruchou pozornosti, jednak pro mládež a dospělé, kteří mají velmi kvalitního dealera, případně o něj přišli a hledají za něj vhodnou náhradu. Neustálá smršť nápadů nemá za následek přehlcení, protože je film vystavěn tak, že v každém svém aktu změní žánr, z kterého si utahuje (od válečného snímku přes post-apo kombinované se sci-fi o cestování v čase a ústící do superhrdinské akce). Jenom škoda, že značně sebeuvědomělé a sebereflexivní vyprávění, které je různě zastavováno a komentováno postavami, je až příliš svázané kklasickými konvencemi výstavby a nonsensovou či dadaistickou logiku si zachovává jenom na rovině dílčích vtipů.

Bonus (BD):  Featuretty: Venku ze svého světa (7:40 min.); Až vyrostu, chci dělat vtipné zvuky (9:41 min.); Proměna v Hambivouse (6:06 min.); Jak se natáčela honička s burgermobilem (5:40 min.); Plankton vládne světu (6:21 min.); Rockové hvězdy moře (9:28 min.), Den v životě SpongeBoba (2:33 min.) ad. Sing-a-long: Díky Bohu za to, že je pondělí (2:44 min.), Týmová práce (1:23 min.), Ústřední piseň/rappový souboj (1:51 min.), Squeeze Me od N.E.R.D. (2:35 min.). Scény z filmu v různých dabingových verzích: "Meeting Bubbles" (2:58 min.) a "The Speech" (1:17 min.).  Vynechané, rozšířené a alternativní scény (25:53 min.).
Obraz (BD): 16:9 / FullHD / 1,78:1.
Zvuk (BD): DTS-HD Master 5.1 anglicky; Dolby Digital 5.1 česky, slovensky, turecky, řecky; Dolby Digital 5.1 polsky (voice-over).
Titulky (BD): české, anglické, arabské, polské, řecké, slovenské, turecké.
 
Bonus (DVD): Featuretty: Venku ze svého světa (7:40 min.); Až vyrostu, chci dělat vtipné zvuky (9:41 min.); Proměna v Hambivouse (6:06 min.); Jak se natáčela honička s burgermobilem (5:40 min.).
Obraz (DVD): 16:9 / 1,78:1.
Zvuk (DVD): Dolby Digital 5.1 anglicky, česky, slovensky, maďarsky. 
Titulky (DVD): české, anglické, maďarské, slovenské.

Český dabing: Jan Maxián - Tom Kenny (Spongebob), Antonín Navrátil - Mr. Lawrence (Plankton), Bedřich Šetena - Clancy Brown (Krabs), Tomáš Borůvka - Antonio Banderas (Hambivous), Jiří Krejčí - Bill Fagerbakke (Patrick), Ivo Novák - Rodger Bumpass (Sépiák), Jana Páleníčková - Carolyn Lawrence (Sandy), Igor Bareš (Bublal), Rudolf Kubík (Plák), Tomáš Juřička (Racek 1), Josef Carda (Racek 2), Libor Terš (Racek 3), Petr Gelnar (Racek 4), Jolana Smyčková - Jill Talley (Karen), Ludvík Král, Zuzana Schulzová, Jakub Nemčok, Anna Nemčoková.

Pozn.: bonusový materiál (na BD i DVD) obsahuje české titulky.

Doporučená cena: 299 Kč (DVD), 499 Kč (BD - amaray).

V prodeji od 24. 06. 2015. 

Píseň Squeeze Me ods N.E.R.D. k filmu SpongeBob ve filmu: Houba na suchu (2015)

Koupit na Bontonland.cz

Na co se z našich tipů těšíte nejvíce? Nebo jsme zapomněli zmínit váš oblíbený film a chcete na něj upozornit ostatní čtenáře? Napište svůj názor do diskuze pod článkem!




NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY