Kingova Temná věž možná našla režiséra

Vydáno: 03.06.2015 06:00 - | foto: Stephen King

Temná věž od amerického spisovatele Stephena Kinga se dočká své filmové adaptace. Tuto směsici hororu, fantasy, sci-fi a westernu si možná vezme pod taktovku dánský režisér Nikolaj Arcel, tvůrce oscarové Královské aféry.
Nikolaj ArcelAč to nejprve vypadalo, že Sony Pictures od zfilmování Temné věže podle knihy světoznámého Stephena Kinga odstoupí, byl projekt zachráněn a začíná se na něm pracovat. Jako režisér se měl projektu nejprve ujmout Ron Howard (Rivalové), ale ten z postu nakonec odstoupil. Poměrně rychle však byla nalezena náhrada, kterou je kodaňský rodák a na Oscara nominovaný režisér Nikolaj Arcel. Ten byl v roce 2012 nominován na prestižní ocenění za historické drama Královská aféra. Jeho účast však stále není stoprocentně jistá.

Pokud by však Arcel smlouvu se Sony Pictures podepsal, dojde ke změnám na scénáři, jelikož má zřejmě nějaké výhrady vůči tomu, jak jej sepsali Akiva Goldsman (Zimní příběh) a Jeff Pinkner (Fringe). S rozjetým vlakem tedy můžeme čekat brzy novinky o tom, jak se tato příběhová všehochuť bude adaptovat na filmová plátna. Kromě scénáře totiž nyní studio řeší, kdo ztvární hlavního hrdinu. O dalších informacích vás rozhodně budeme informovat.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY