TOP 20 ČR: Avengers porazili Rychle a zběsile

Vydáno: 05.05.2015 07:00 - | foto: facebook tvůrce

Po několikatýdenní nadvládě Rychle a zběsile 7 se na špici žebříčku konečně dostal někdo jiný. Obsadila ji marvelovská novinka se superhrdiny v týmu pod názvem Avengers: Age Of Ultron. Bodovaly však i jiné novinky?
Alicia Vikander ve filmu Ex Machina / Ex MachinaPokračování týmovky nejznámějších superhrdinů nazvané Avengers: Age of Ultron vtrhlo do kin poslední den minulého měsíce a o svém prvním víkendu utržilo slušnou sumu peněz. Jeho dvacet milionů tak nechalo tržby dalších filmů pouze ve snění o podobných sumách. Druhé a třetí místo si už delší dobu drží animované filmy, které si pořadí už po několikáté jen prohodily. Seriálová Ovečka Shaun ve filmu na druhém místě byla se superhrdiny sama, kdo překonal milionovou hranici a na trojku vyšouplo fialové tvorečky z Konečně doma. Bramborová příčka patří britské sci-fi novince o umělé inteligenci, Ex Machina.

Velký pád zaznamenal vítěz minulého víkendu, filmové rozloučení se zesnulým Paulem Walkerem - Rychle a zběsile 7, jehož tržby se snížily o necelých 70%, což stačilo maximálně na místo páté. Pod šestkou se skrývá další novinka, tou je komedie Je prostě báječná s (nejen) Jennifer Aniston, kde se mladá prostitutka snaží prosadit coby herečka. Na dalších místech následují propadlící: disneyovská Popelka a česká Vybíjená. Předposlední místo TOP 10 si přivlastnil dětmi milovaný SpongeBob ve filmu: Houba na suchu a první půlku uzavřela Králova zahradnice, která si udržela stejnou pozici jako minule.

Jedenácté máme další dobrodružství Zvonilky a tvora Netvora, které vydělečnostíImogen Poots, Owen Wilson ve filmu  Je prostě báječná / She's Funny That Way nedoběhl ani Noční běžec. Drama o Alzheimerově chorobě Pořád jsem to já si pořád udrželo třináctý stupínek. Naopak horor Neutečeš neutekl sjezdu žebříčkem a dostal se o čtyři místa níže. Následoval jej i Colin Firth v Kingsman: Tajná služba. Zato francouzská Samba se prodrala o něco výše, bok po boku s Asterixem: Sídlištěm bohů ze stejné země. Návrat z číslel mimo žebříček se zdařil Písni moře a předposlední místo vyšlo na Rezistenci, která zaznamenala desetimístný pád. Třešničkou na dortu se stala poslední Teorie všeho.

  1. Avengers: Age of Ultron - 20,4 mil. (novinka)
  2. Ovečka Shaun ve filmu - 1,2 mil.
  3. Konečně doma - 939 tis.
  4. Ex Machina - 843 tis. (novinka)
  5. Rychle a zběsile 7 - 832 tis.
  6. Je prostě báječná - 744 tis. (novinka)
  7. Popelka - 603 tis.
  8. Vybíjená - 239 tis.
  9. SpongeBob ve filmu: Houba na suchu - 232 tis.
  10. Králova zahradnice - 228 tis.

11. Zvonilka a tvor Netvora - 227 tis.
12. Noční běžec - 187 tis.
13. Pořád jsem to já - 181 tis.
14. Neutečeš - 152 tis.
15. Kingsman: Tajná služba - 133 tis.
16. Samba - 128 tis.
17. Asterix: Sídliště bohů - 101 tis.
18. Píseň moře - 93 tis.
19. Rezistence - 83 tis.
20. Teorie všeho - 82 tis.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY