BD a DVD tipy: EXODUS Batmana a šofér pro sestru Sáru

Vydáno: 06.05.2015 19:00 - | foto: facebook tvůrce

Nejvíc pozornosti si nejspíš získá biblický/historický velkofilm EXODUS: Bohové a králové, který je sice rozpačitý, ale na BD má pět hodin videobonusů. Milovníci campu by zase neměli minout šedesátkového Batmana.
Batman (Bontonfilm)
BD obal filmu  / Batman
Hraný seriálový Batman ze 60. let je stále živým fenoménem. Alespoň ve Spojených státech, kde na konci minulého roku vyšel kompletní seriál ve sběratelské edici s řadou pamětihodností. U nás není příliš známý, a pokud, tak díky celovečernímu filmu, který vznikl na základě jeho úspěchu. Fanoušci si dlouhé roky museli vystačit pouze s DVD, které sice obsahovalo české titulky, ale nikdy nebylo oficiálně dovezeno na náš trh. Až letos - rok před padesátým výročím od premiéry filmu - se k nám dostává, a to dokonce ve speciální edici ve steelbooku. Konečně se nabízí možnost překonat tento kulturní rozdíl, který umožňuje zpětné docenění Schumacherových batmanovských adaptací, jež vycházejí z campové (hrdě pokleslé, s atributy kýče sebeuvědoměle pracující a velmi queer vyznívající) estetiky šedesátkového filmu a seriálu s Adamem Westem (jako Batmanem) a Burtem Wardem (jako Robinem). Pokud se rozhodnete dílo zhlédnout, vězte, že to bude den, kdy se nejde jenom tak zbavit bomby... a kdy bude vše batboží. 

Bonus (BD): Audiokomentáře: Audiokomentář herců AdamaWesta a Burta Warda, Audiokomentář scenáristy Lorenza Sampla, Jr. Featuretty: Batman: A Dynamic Legacy (28,5 min.); Caped Crusaders: A Heroes Tribute (12,5 min.); Gotham City´s Most Wanted (15:51 min.); Featurette 2001 (16:47 min.); The Batmobile Revealed With George Barris (5:47 min.). Upoutávky: Teaser (1:38 min.); Trailer (3:06 min.); Španělský (3:08 min.). Interaktivní bonusy: Batmobile - interaktivní prohlídka; Mapa filmu. Galerie: Z archivů Adama Westa, Interaktivní pressbook, Plakáty, Produkční fotografie, Z natáčení, Premiéra. Odkaz na web: FoxInternational.com.
Obraz (BD): 16:9 / 1.85:1 / FullHD. 
Zvuk (BD): DTS-HD Master 5.1 anglicky; DTS 5.1 italsky, kastilsky, španělsky.
Titulky (BD): anglické, české, hebrejské, chorvatské, islandské, italské, kastilské, maďarské, polské, portugalské, řecké, španělské, turecké.

Pozn.: bonusový materiál neobsahuje české titulky. 

Doporučená cena: 499 Kč (BD - steelbook).

V prodeji od 06. 05. 2015.

Featurette The Batmobile Revealed with George Barris z BD Batman (1966)

Koupit na Bontonland.cz

Dva mezci pro sestru Sáru (Bontonfilm)
BD obal filmu Dva mezci pro sestru Sáru / Two Mules for Sister SaraV prvním květnovém týdnu udělá Bontonfilm největší radost fanouškům Clinta Eastwooda, protože do samostatného prodeje uvolní tři tituly s ním: Dva mezci pro sestru Sáru, Joe Kidd a Vražda na Eigeru. Zatímco první dva jsou westerny, v nichž hrál, poslední je nepříliš známý akční thriller, který i režíroval. Z jmenované trojice je nejzdařilejší komediální western Dva mezci pro sestru Sáru, který vytváří nepravděpodobnou dvojici (desperát a jeptiška) a který si pohrává s image Eastwooda jako westernové hvězdy Bezejmenného s kloboukem naraženým hluboko do tváře. Nezbavuje jí ho ale úplně, jako to dělá v o rok mladší spolupráci s Donem Siegelem ve válečném psychologickém dramatu Oklamaný, ani nevytváří zcela novou, jak tak učinili v další legendární spolupráci v Drsném Harrym.
 

Bonus (BD):
Disk neobsahuje bonusový materiál.
Obraz (BD):
 16:9 / 2.35:1 / FullHD. 
Zvuk (BD): 2.0 mono anglicky, francouzsky, italsky, německy, španělsky, rusky. 
Titulky (BD): české, anglické, francouzské, italské, německé, španělské, japonské, dánské, holandské, finské, řecké, maďarské, korejské, norské, polské, portugalské, ruské, švédské, thajské, turecké, čínské.

Doporučená cena: 399 Kč (BD - amaray).

V prodeji od 06. 05. 2015.

Původní upoutávka k filmu Dva mezci pro sestru Sáru (1970)


EXODUS: Bohové a králové (Bontonfilm)
BD obal filmu EXODUS: Bohové a králové / Exodus: Gods and KingsBiblické velkofilmy naposledy zažívaly svou slávu v 50. letech, kdy měly diváky odlákat od televizních obrazovek a přivést je do kina. V současné době dominance nových - elektronických - médií zažívají menší revival v podobě snímků jako Noe anebo EXODUS: Bohové a králové, které ale výchozí látku posouvají směrem k fantasy (Noe) anebo historickému počinu (EXODUS). Britský režisér Ridley Scott má zkušenosti s historickými náměty (debut Soupeři, 1492: Dobytí ráje,Gladiátor, Království nebeské) a v Robinu Hoodovi ukázal, co je za legendou. V Bozích a králích volí podobný přístup, když se snaží racionalizovat biblické události a problematizovat postavu samotného Mojžíše. Výsledek - i vinou sestřihu původní čtyřhodinové verze, z které je na BD pouze čtvrthodinový pozůstatek v podobě vystřižených/prodloužených scén - nedrží příliš pohromadě, ale stojí za pozornost.

Bonus (BD): 
2. disk (2D a 3D verze filmu): Audiokomentář: komentář Ridleyho Scotta a Jeffreyho Canea. Exodus - historický průvodce. Vystřižené a prodloužené scény (3D/2D): Tuya konfrontuje Ramsese (1:22 min.), Mojžíš čeká na kancléře (1:11 min.), Mojžíš vidí hořící těla (1:07 min.), Ramses Mojžíše jmenuje hlavním poradcem (1:49 min.), Zipporah a Gershom probírají boží horu (0:38 min.), Lov na hady (5:23 min.), Špatné chování (1:11 min.), Mojžíšův meč a Nil (1:23 min.), Nefertari (1:07 min.).
3. disk (bonusový): 
Film o filmu The Conenant Making Exodus: Gods and Kings: The Word Above All: Research And Development (16:17 min.); A Call To Action: Direction and Design (22:08 min.); Holly Warriors: Characters and Costumes (21:35 min.); Sanctuary Before The Storm: Pineood Studios, UK (18:35 min.); Glory of the Empire: Almeria, Spain (23:59 min.); The Rising Tide (23:12 min.); The Great Deliverance: Visual Effects and Post-production (27:26 min.).
Rozšíření dokumentuWeapons of Freedom (3 min.); Next Gen Sculpting (3:58 min.), Wardrobe Walkthrough (4:36 min.); The Plaues: Frogs (4:26 min.), Enter the Serpentarium (3:05 min.); Sword Duty (3:02 min.); The Plagues: Hailstorm (4:11 min.), The Plagues: Crocodiles (3:21 min.); Filming the Firstborn (1:54 min.), The Art of Chariots (3:23 min.); Wings and Whiskers (3:35 min.); Ancient Agriculture (3:03 min.), The Plagues: Locust (2:03 min.);  The Man in the Mud (4:22 min.).
Dokument: The Lawgiver´s Legacy: Moses Throughout History (23:14 min.).
Promo featurettyHBO First Look (12:14 min.); Mládí (1:23 min.); Egyptologové (2:12 min.); Ramsesova cesta (1:30 min.); Mojžíšova cesta (1:32 min.); Ridleyho epický svět (1:37 min.); Cesta (2:13); Víra (2:21 min.); Vytváření světa (1:25 min.); Tvorba akce (1:28 min.); Design kostýmů (1:22 min.); Lokace (1:32 min.); Svět (1:25 min.).
Galerie: Ridleygramy (pre-produkce); Design kostýmů; CG Design a průzkum placu; Výtvarné návrhy a průzkum designu; Doprava a vozy; Storyboardy; Ridleyho vize; PineWood Studio, UK; Almeria, Španělsko; Fuerteventura, Kanárské ostrovy; Sociální média.
Upoutávky: Domácí upoutávka A (1:31 min.), Domácí upoutávka B (2:47 min.), Domácí upoutávka H (1:35 min.), Mezinárodní upoutávka č. 3 (2:32 min.), Mezinárodní upoutávka č. 4 (1:40 min.).
TV spoty: Vybrán (1:02 min.), Bratři (0:47 min.), Moc (0:32 min.), Záchrana (0:32 min.), Varovná píseň (0:32 min.), Vlna (0:12 min.), Vlna alternativní (0:12 min.), Čest (0:32 min.), Přichází (0:32 min.), Trailer - odpočet (1:32 min.).

Obraz (2D BD): 16:9 / 2.40:1 / FullHD. 
Obraz (3D BD): 16:9 / 2.40:1 (+ 3D) / FullHD. 
Zvuk (2D BD): DTS-HD Master 7.1 anglicky; Dolby Digital 5.1 česky, maďarsky, polsky, turecky; Dolby Digital 2.0 anglicky.  
Zvuk (3D BD):
 DTS-HD Master 7.1 anglicky; Dolby Digital 5.1 česky, maďarsky, polsky, turecky.
Titulky (2D BD): anglické, české, arabské, bulharské, čínské, hebrejské, chorvatské, islandské, maďarské, polské, portugalské, rumunské, řecké, slovenské, slovinské, srbské, turecké.
Titulky (3D BD): anglické, české, arabské, bulharské, čínské,hebrejské, chorvatské, islandské, maďarské, polské, portugalské, rumunské, řecké, slovenské, slovinské, srbské, turecké.

Bonus (DVD): Galerie fotografií z natáčení.
Obraz (DVD): 16:9 / 2.40:1.
Zvuk (DVD): Dolby Digital 5.1 anglicky, česky, turecky.   
Titulky (DVD): anglické, české, arabské, bulharské, chorvatské, řecké, hebrejské, islandské, portugalské, rumunské, srbské, slovinské, turecké.

Pozn.: bonusový materiál obsahuje - s výjimkou audiokomentáře, upoutávek a spotů - české titulky. 

Doporučená cena: 299 Kč (1X DVD - amaray), 499 Kč (1X BD - amaray), 699 Kč (3x BD - 3D + 2D + bonusový disk), 799 Kč (3x BD - 3D + 2D + bonusový disk; steelbook), 899 Kč (3x BD - 3D + 2D + bonusový disk; steelbook s návlekem, pěti sběratelskými kartami, 8 fotoskami, 5 sběratelskými kartami s nákresy, booklet, číslovaná karta - FilmArena edice).

V prodeji od 06. 05. 2015.


Featurette Hailstrom z BD EXODUS: Bohové a králové (2015)

Koupit na Bontonland.cz

Naqoyqatsi (Magic Box)
BD obal filmu  / NaqoyqatsiNaqoyqatsi je závěrečným dílem dokumentární trilogie režiséra Godfrey Reggia. Názvy jednotlivých částí vychází z jazyka ohroženého indiánského kmene Hopi, přičemž výraz "Naqoyqatsi" má hned tři významy: 1.) život jako vzájemné zabíjení, 2.) válka jako způsob života, 3.) civilizované násilí. Ze všech tří dílů - z nichž všechny spadají k poetickému modu dokumentů, kdy je důraz kladen na propojení obrazu s hudbou k vytvoření působivých výjevů - je právě tento považován za zdaleka nejslabší. Stále sice obsahuje opojné minimalistické kompozice Philipa Glasse, ale má nejblíže k filmu-argumentu, kdy je hodinu a půl dokladována teze o odcizení moderního člověka pod jhem technologie, která může za všemožné zlé, nepěkné a ošklivé, fujky fuj věci. Naqoyqatsi  je nově (od 6. 5. 2015) k dostání i samostatně, předtím byl pouze součástí kolekce všech dílů, z nichž předchozí dva - Koyaanisqatsi, Powaqqatsi - byly vydány zvlášť již dříve.

Bonus (BD): Disk neobsahuje bonusové materiály. 
Obraz (BD): 16:9 / 1.78:1 / FullHD. 
Zvuk (BD): DTS-HD Master 5.1 anglicky.
Titulky (BD): Disk neobsahuje titulky.

Bonus (DVD): Disk neobsahuje bonusové materiály.
Obraz (DVD): 16:9.
Zvuk (DVD): Dolby Digital 5.1 anglicky.   
Titulky (DVD): Disk neobsahuje titulky.

Doporučená cena: 99 Kč (DVD), 299 Kč (BD - amaray).

V prodeji od 06. 05. 2015.

Upoutávka k filmu Naqoyqatsi (2002)

Koupit na Bontonland.cz


Šofér (Bontonfilm)
BD obal filmu Šofér / StretchJoe Carnahan napsal a režíroval příběh o šanci, náhodě a osudu, který... Ne, počkat. Něco podobného se sice tvrdí ve filmu v komentáři mimo obraz, ale ve skutečnosti jde o crazy komedii, v níž řidič limuzíny pro hollywoodské celebrity musí do jasně stanoveného termínu získat peníze pro gangstera, který je po něm požaduje. Carnahan se po rozjímavém survivalu Mezi vlky navrátil k sebeuvědomělosti a přepálenosti A-Teamu a Sejmi eso. Na rozdíl od dvou jmenovaných příkladů nesoudržných - byť zábavných - týmovek mu ze Šoféra vzešla přímočará jízda s jednou ústřední postavou, které věci nevychází dle představ, což pro diváka/divačku znamená velkou spoustu nekorektního humoru. Šofér se českým kinům vyhnul, na nosičích pro domácí kino přijíždí bez jakýchkoliv bonusových materiálů, ale i tak byste ho neměli minout.


Bonus (BD): Disk neobsahuje bonusové materiály. 
Obraz (BD): 16:9 / 2.40:1 / FullHD. 
Zvuk (BD): DTS-HD Master 5.1 anglicky; DTS 5.1 česky, japonsky, kastilsky, maďarsky; DTS 5.1 VO polsky.
Titulky (BD): anglické, české, bulharské, dánské, finské, islandské, japonské, kastilské, maďarské, norské, polské, rumunské, řecké, švédské, turecké.

Bonus (DVD): Disk neobsahuje bonusové materiály.
Obraz (DVD): 16:9 / 2.40:1.
Zvuk (DVD): Dolby Digital 5.1 anglicky, česky, maďarsky, rusky; Dolby Digital 5.1 polsky (voice-over).   
Titulky (DVD): české, anglické, bulharské, řecké, maďarské, polské, rumunské, ruské.

Doporučená cena: 299 Kč (DVD), 499 Kč (BD - amaray).

V prodeji od 06. 05. 2015.

Upoutávka k filmu Šofér (2014)

Koupit na Bontonland.cz

Na co se z našich tipů těšíte nejvíce? Nebo jsme zapomněli zmínit váš oblíbený film a chcete na něj upozornit ostatní čtenáře? Napište svůj názor do diskuze pod článkem!




NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY