Rychlý prachy aneb herci ve videoklipech

Vydáno: 02.05.2015 18:00 - Ivan Hladík | foto: facebook tvůrce

Vždycky to býval takový bonbónek, když se v klipu známé pěvecké hvězdy objevila navíc i hvězda herecká. To už ale neplatí úplně. Častokrát, zejména v poslední době, se objevují špičkoví hráči i tam, kde by nás to nenapadlo.
Výčet hvězd, které si z velkých filmů odskočily do minutových záležitostí, ve kterých navíc nebyly hlavními hvězdami, je celkem slušný. V hudebních videích si zahráli třeba i Ben AffleckKim Basinger, Sean Bean, George Clooney, Robert Downey Jr.Hugh Laurie a dlouhá řada dalších. Taková sranda přitom nemusí zpěváka, potažmo producenty klipu stát zase takové peníze. Což asi nebyl případ jedné skladby Michaela Jacksona s názvem Liberian Girl. V jediném klipu se v roce 1989 sešli Brigitte Nielsen, Whoopi Goldberg, Quincy Jones, Rosanna Arquette, John Travolta, Steven Spielberg, David Copperfield, Danny Glover, Dan Aykroyd a dlouhý seznam dalších star.

Videoklip ke skladbě Liberian Girl

Když před časem chlapecká skupina One Direction pustila do světa klip k písni Steal My Girl, nikomu nemohla uniknout výrazná role Dannyho DeVita. Zatímco každý z členů skupiny má v klipu nějaký moment, devětašedesátiletý DeVito je téměř v každé scéně coby režisér náročné barevné show mimo jiné se sumisty, zvířaty a mažoretkami. Video je výpravné a kapela si prý s DeVitem užila spoustu legrace – všichni kluci také zaplavili své Twitterové účty společnými fotkami a o pauzách při natáčení si užívali DeVitovy veselé historky z natáčení. Možná i díky té atmosféře byl jejich klip jedním z těch lepších, které hudební stanice vysílaly.

Videoklip ke skladbě Steal My Girl

Další herec je teprve na začátku své kariéry, ale jeho umění působí velice slibně. Dane DeHaan si zahrál Harryho Osborna ve snímku Amazing Spider-Man 2 a krátce na to se stal hlavním hrdinou klipu pro song I Bet My Life skupiny Imagine Dragons. „Jako první video k našemu novému albu bylo obzvláště důležité, že jsme zachytili emoce písně,“ řekl frontman skupiny Dan Reynolds. „I když je text o mém někdy dost napjatém vztahu s mými rodiči, náš šéf Jodeb měl silnou vizi, jak by mohl být pocit v příběhu ztvárněn. Měli jsme štěstí, že se hlavní role zhostil tak úžasný talent, jakým je Dane DeHaan.“

Videoklip ke skladbě I Bet My Life

George Ezra musel zase čelit závistivým pohledům všech příznivců Gandalfa, tedy Iana McKellena, který si zahrál ve zpěvákově klipu Listen To The Man. Ezrovo album velmi rychle vyšplhalo na první příčky hitparád a on sám se stal hodně populárním, ačkoli jeho skladby nejsou zrovna mainstream. Sám zpěvák přiznal, že za popularitou písně stojí z velké části právě šarm a nenucený projev McKellena. „I kdyby na sebe strhl úplně všechnu pozornost, jemu to přece nikdy nemůžu mít za zlé, je skvělý,“ řekl zpěvák.

Videoklip ke skladbě Listen to the Man

A na závěr? „Byl jsem na večeři s našimi přáteli, kteří spolupracují s Carly Rae Jepsen a oni řekli: Šel byste do toho? Měl jsem pivo v ruce a jen řekl, že jasně, půjdu. A bylo to! Bum a točím video pro Carly,“ směje se na zvídavé otázky novinářů oscarový herec Tom Hanks. Natáčení si prý užíval – žádné dlouhé dialogy, náročné scény, prostě zábava. A stejně tak i zpěvačka, která nevydržela do premiéry klipu a na Instagram umístila fotku z natáčení s textem „Coming Soon!“ a tagem #IReallyLikeYou. Pro nás, filmové fanoušky, je na tom všem důležité to, že máme možnost si ověřit herecké kvality umělců, kteří nepotřebují dvouhodinové drama, aby ukázali, co v nich je. A také to, že si je můžeme užít i mimo filmové plátno.

Videoklip ke skladbě I Really Like You



NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

  • asi už nie je o čom písať :D ... (JohnWayne, 02.05.2015 18:56) Reagovat

    asi už nie je o čom písať :D

    • Re: asi už nie je o čom písať :D ... (Anonym, 03.05.2015 12:23) Reagovat

      Liberian Girl je celkem slušná předváděčka osmdesátkových a devadesátkových hvězd, náhodou cool ;)

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY