BD a DVD tipy: bitva je nekonečná, tvrdí železné komando

Vydáno: 16.04.2015 08:00 - | foto: facebook tvůrce

Kdo vyrůstal v devadesátých letech, nejspíš bude potěšen(a) remasterovanými verzemi kultovních Knoflíkářů a Nekonečného příběhu. Okamžitá klasika Paddington a válečná Železná srdce budou muset ustoupit Hobitovi.

Hobit: Bitva pěti armád (Magic Box)
DVD obal filmu Hobit: Bitva pěti armád / The Hobbit: The Battle of the Five ArmiesNejslabší příspěvek do tolkienovského universa bude mít zároveň nejslabší bonusovou výbavu (pouhých čtyřicet pět minut dokumentů plus drobné v podobě videoklipu a upoutávek). Bude ale k dostání v hned několika sběratelských provedeních, a tak o něj bude nepochybně zájem. Vedle klasického plastového balení je k zakoupení i steelbook a limitovaná varianta (s Bilbovým deníkem). A vzhledem k tomu, že jde o završení hobití trilogie, vyjde i v kolekci s ostatními díly, a to jak ve 2D, tak i ve 3D (se sběratelskými kartičkami postav). Jak je zvykem, na víc (delší stopáž i zmapování celé produkce i post-produkce) si je třeba počkat na listopad, kdy by měla vyjít prodloužená verze.

Bonus (BD): FeaturettyNový Zéland: Domov Středozemě - 3. část (6 min.); Jak se verbovalo do armády: Sledujte zrození velkolepého vojska a postavy, které mu dodaly lesku (11:39 min.). 2 featuretty Dokončení Středozemě: Objevte znovu šestidílnou ságu očima jednotlivých postav, herců a členů štábu, kteří její filmové realizaci zasvětili 17 let (Šestiidílná sága - 10 min., Sedmnáctiletá cesta - 9 min.). VideoklipThe Last Goodbye (4 min.). Upoutávky: Bitva pěti armád, Šmakova dračí poušť EE (4 min.). 
Obraz (BD): 16:9 / 2.40:1 / FullHD. 
Zvuk (BD): DTS-HD Master 7.1 anglicky; Dolby Digital 5.1 česky, rusky, thajsky, turecky, ukrajinsky.
Titulky (BD): anglické, české, estonské, korejské, litevské, ruské, řecké, thajské, turecké, ukrajinské.

Bonus (DVD): Featuretty: Jak se verbovalo do armády: Sledujte zrození velkolepého vojska a postavy, které mu dodaly lesku (12 min.); Dokončení Středozemě: Objevte znovu šestidílnou ságu očima jednotlivých postav, herců a členů štábu, kteří její filmové realizaci zasvětili 17 let (10 min., 9 min.); Nový Zéland: Domov Středozemě - 3. část (6 min.). Videoklip: The Last Goodbye (4 min.). Upoutávky: Bitva pěti armádŠmakova dračí poušť EE (4 min.).
Obraz (DVD): 16:9 / 2.40:1.
Zvuk (DVD): Dolby Digital 5.1 anglicky, česky, turecky.   
Titulky (DVD): české, anglické pro neslyšící, arabské, dánské, finské, islandské, norské, rumunské, švédské, turecké.

Pozn.: bonusový materiál obsahuje české titulky. 

Doporučená cena: 399 Kč (2x DVD), 599 Kč (2x BD - amaray), 699 Kč (2x BD - steelbook), 799 Kč (4x BD - filmu ve 2D a 3D, amaray), 899 Kč (4x  BD - filmu ve 2D a 3D, steelbook).

V prodeji od 15. 04. 2015.

Featurette Nový Zéland: Domov Středozemě - 3. část
 
Koupit na Bontonland.cz

Železná srdce (Magic Box)
BD obal filmu Železná srdce / Fury
Železná srdce
jsou pozoruhodným příspěvkem k žánru válečného filmu, protože spojují dvě odlišné tradice. Na jedné straně je zde vyprávění s dvěma výraznými postavami, které se navzájem ovlivňují (po vzoru režisérových a scenáristových předchozích děl Training Day anebo Patrola), přičemž vyznění je důrazem na jednu z nich silně patriotické a heroické po vzoru propagandy (ala Seržant York). Na druhé straně je zde značně epizodické vyprávění sledující dopad války na psychiku mladého jedince, což vede k protiválečnému vyznění (ala Jdi a dívej se). Provázání dvou odlišných přístupů s různými vzorci vyprávění a významovými rámci sice vede k větší komplexnosti (nejednoznačnosti) díla, ale nepomáhá jeho soudržnosti a funkčnosti na rovině filmové formy. 

Bonus (BD): Disk neobsahuje bonusový materiál..
Obraz (BD): 16:9 / 2.35:1 / FullHD. 
Zvuk (BD): DTS-HD Master 5.1 anglicky, česky.
Titulky (BD): české.

Bonus (DVD): Disk neobsahuje bonusový materiál.
Obraz (DVD): 16:9 / 2.35:1.
Zvuk (DVD): Dolby Digital 5.1 anglicky, česky.   
Titulky (DVD): české, anglické.

Doporučená cena: 299 Kč (DVD), 499 Kč (1x BD - amaray).

V prodeji od 15. 04. 2015.

Vystřižená scéna z filmu Železná srdce (2014)
 
Koupit na Bontonland.cz

Knoflíkáři (Magic Box)
BD obal filmu Knoflíkáři / KnoflíkářiPo Pelíšcích a Je třeba zabít Sekala na DVD a BD vychází další český film, jehož obraz byl remasterován. Po divácky nejúspěšnějším filmu roku 1999 (Pelíšky, tři Čeští lvi) a po nejlepším filmu roku 1998 (Je třeba zabít Sekala, deset Českých lvů) se na pulty prodejen dostává nejlepší český snímek roku 1997 (Knoflíkáři, čtyři Čeští lvi vč. toho za film, režii a scénář). Knoflíkáři jsou nejenom prvním ryze fikčním dílem ve filmografii režiséra a scenáristy Petra Zelenky (před nimi natočil mockumentární Visací zámek 1982 - 2007 a Mňága - Happy end). Jsou i dokladem toho, že v kontextu domácí kinematografie narativně ojedinělé počiny (ok, ještě Horem pádem a Mamas & Papas) jsou spíš než pro své formální kvality pamatovány díky hereckým etudám a hláškám ("Neživíš, tak nepřepínej" Evy Holubové).

Bonus (BD): Disk neobsahuje bonusový materiál.
Obraz (BD): 16:9 / 1.66:1 / FullHD. 
Zvuk (BD): DTS-HD Master 5.1 česky.
Titulky (BD): české pro neslyšící.

Bonus (DVD): Disk neobsahuje bonusový materiál.
Obraz (DVD): 16:9 / 1.66:1.
Zvuk (DVD): Dolby Digital 5.1 česky.   
Titulky (DVD): české pro neslyšící.

Doporučená cena: 99 Kč (DVD), 399 Kč (1x BD - amaray).

V prodeji od 22. 04. 2015.

Scéna z filmu Knoflíkáři

Koupit na Bontonland.cz


Nekonečný příběh (Magic Box)
BD obal filmu Nekonečný příběh / Die unendliche GeschichteNejenom české porevoluční filmy u nás vychází v remasterovaných (re)edicích, jak dokazuje Nekonečný příběh. Kdo byl nespokojen s kvalitou obrazu u předchozí verze, měl by ho výsledek remasteringu potěšit. Kdo ale doufá v uvedení snímku v jeho nikoliv mezinárodním, ale jeho o sedm minut delším německém sestřihu a s bonusovým materiálem z výroční edice (přítomen je pouze film o filmu), bude si muset ještě počkat. A není jisté, jestli se vůbec dočká. Dodnes populární fantasy, dělající radost zejména bibliofilům (a o něco méně cinefilům obeznámeným s vícero fantasy snímky), je dokladem dovednosti Wolfganga Petersena zvládnout - ok, s výjimkou katastrofického - jakýkoliv žánr. A také významovým přesahem o přijímáni jinakosti, jímž se zabýval v mnohem méně známé sci-fi Můj nepřítel.

Bonus (BD): Dokument o filmu (58:45 min.).
Obraz (BD): 16:9 / 2,35:1  / FullHD. 
Zvuk (BD): DTS-HD Master 5.1 anglicky, česky.
Titulky (BD): české.

Bonus (DVD): -.
Obraz (DVD): 16:9 / 2,35:1.
Zvuk (DVD): Dolby Digital 5.1 anglicky, česky.   
Titulky (DVD): české.

Pozn.: bonusový materiál obsahuje české titulky. 

Doporučená cena: 99 Kč (DVD), 399 Kč (1x BD - amaray, remasterovaná verze).

V prodeji od 22. 04. 2015.
 
Upoutávka k filmu Nekonečný příběh

Koupit na Bontonland.cz


Komando (Bontonfilm)
BD obal filmu Komando / CommandoKomando je kult, který vybízí ke dvojímu čtení. Dosud není jisté, jestli jde o ukázkovou osmdesátkovou hovězinu, která svou humpoláckou přímočarostí koresponduje s érou reaganovského vládnutí, nebo jde o hrdě pokleslou a svou sebeuvědomělostí podvratnou podívanou. Zápletka s únosem dcery bývalého velitele elitní armádní jednotky a její záchrany z rukou jihoamerických pučistů by nasvědčovala prvnímu. Velká spousta shazovačných one-linerů, okázalá prezentace polonahého kulturistického těla ústředního představitele a nadsazenost závěrečné atrakce s velkou spoustou zabitých zase tomu druhému. Oba tábory se odpověď mohou dozvědět z režisérského audiokomentáře, případně počkat na vydání limitované edice ve steelbooku, pokud již mají jasno.  

Bonus (BD): Dva sestřihy filmu: kinoverze (90 min.) a režisérská verze (92 min.). Audiokomentáře: režiséra Marka L. Lestera (ke kino i režisérské verzi). Vystřižené scény: Mall Aftermath (1:29 min.), Freeze! (0:49 min.), Bennett´s Death (0:45 min.). Featurette: Pure Action (15:08 min.), Let Off Some Steam (7:18 min.). Upoutávka (1:50 min.).
Obraz (BD): 16:9 / 1.85:1 / FullHD. 
Zvuk (BD): DTS-HD Master 5.1 anglicky; DTS 5.1 francouzsky, italsky, kastilsky, německy; Dolby Digital 5.1 česky, thajsky; Dolby Digital 1.0 španělsky.
Titulky (BD): české, anglické pro neslyšící, bulharské, čínské, dánské, finské, francouzské, holandské, italské, japonské, kastilské, korejské, německé, norské, španělské, švédské, thajské

Pozn.: bonusový materiál neobsahuje české titulky. 

Doporučená cena: 499 Kč (1x BD - amaray), X99 Kč (1x BD - steelbook - vychází 27. 5. na FilmArena.cz).

V prodeji od 29. 04. 2015 (amaray)/27. 5. 2015 (FilmArena steelbook).
 
Scény z režisérské verze filmu Komando (1985)


Koupit na Bontonland.cz
 

Paddington (Magic Box)
BD obal filmu Paddington / PaddingtonRežisér Paul King, stojící za kultovním a značně výstředním seriálem Mighty Boosh a filmem Bunny a býk, napsal a natočil filmovou verzi oblíbených dětských knih/animovaných seriálů s medvědem Paddingtonem. Správnost hlasového přeobsazení, které bylo před premiérou nejdiskutovanější (náhrada "královského" Colina Firtha za mnohem mlaději znějícího Bena Whishawa), je možné nyní posoudit na Blu-rayi/DVD. Na něm je totiž snímek, distribuovaný v českých kinech s českým dabingem, ke slyšení i v původním znění (s volitelnými českými titulky). Mnohem důležitější než tyto prekompoziční faktory ale je dílo samotné, které aspiruje na novou vánoční klasiku, v níž se střídají gagy jako z grotesky, vzorce vyprávění převzaté z jiných osvědčených rodinných titulů a významový rámec o přijímání odlišných. Lepší je přitom ignorovat postkolonialistickou ideologii, která je vlastní tomuto pouze na oko se liberálně tvářícímu, ve skutečnosti ale ryze konzervativnímu britskému snímku . 

Bonus (BD): Disk neobsahuje bonusový materiál.
Obraz (BD): 16:9 /  2,39:1  / FullHD. 
Zvuk (BD): DTS-HD Master 5.1 anglicky, česky, slovensky.
Titulky (BD): české, slovenské.

Bonus (DVD): Disk neobsahuje bonusový materiál.
Obraz (DVD): 16:9 /  2,39:1.
Zvuk (DVD): DTS-HD Master Audio 5.1 anglicky, česky, slovensky.
Titulky (DVD): české, slovenské.

Doporučená cena: 299 Kč (DVD), 499 Kč (1x BD - amaray).

V prodeji od 29. 04. 2015.

Featurette Obsazení k filmu Paddington (2014)

Koupit na Bontonland.cz


Na co se z našich tipů těšíte nejvíce? Nebo jsme zapomněli zmínit váš oblíbený film a chcete na něj upozornit ostatní čtenáře? Napište svůj názor do diskuze pod článkem!



NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY