Top 20 ČR: Českým kinům kralují pohádky

Vydáno: 03.04.2015 17:00 - Alžběta Fridrichová | foto: facebook tvůrce

Jen dvakrát česká komedie Vybíjená vyšplhala na vrchol žebříčku, za uplynulý víkend už ale končí na trojce. Překonala ji premiéra animáku Konečně doma i staronová Popelka.
Lily James, Cate Blanchett ve filmu Popelka / CinderellaDo kin vtrhla novinka z dílny DreamWorks Konečně doma a hned je z toho zlato. Animovaná pohádka přichází s dalším druhem podivných stoření, která se tentokrát jmenují Buvové a jsou od hlavy až k patě fialoví. Sice asi nezpůsobí takovou senzaci jako příšerky nebo mimoňové, ale přesto je přišlo o premiérovém víkendu zhlédnout přes jednadvacet tisíc diváků. V těsném závěsu se umístila hraná pohádka Popelka, kterou natočil Kenneth Branagh podle disneyovské klasiky, a teprve až na třetí příčce skončila komedie Vybíjená, která dosud ovládala žebříček. Její tržby se ovšem propadly o šestatřicet procent, a tak nestačila ani na PopelkuRezistence tentokrát skončila bez medaile.

O jednu příčku klesl Ghoul, který z pětky vystrčil animák SpongeBob ve filmu: Houba na suchu. Ten se s výrazným poklesem tržeb odporoučel až na sedmičku, protože šesté místo obhájil Americký sniper. Z druhé desítky se zpátky na osmou příčku díky stabilním výsledkům vyšvihl Kingsman: Tajná služba, zatímco Chappie se s čtyřicetiprocentní ztrátou propadl na devítku. Desítku si urvala novinka Město 44, polský válečný snímek odehrávající se za druhé světové války.

Fotografie z filmu Konečně doma / HomeDo druhé poloviny se těsně propadl Asterix: Sídliště bohů i Padesát odstínů šedi, oba snímky se ztrátou zhruba čtyřiceti procent. Na třináctce se umístil životopisný snímek Teorie všeho a těsně za ním se umístila novinka Cesta naděje, v níž si hlavní roli střihl Russell Crowe. Patnáctku obsadila pohádka Zvonilka a tvor Netvor, která je spolu se SpongeBobem nejdéle setrvávajícím snímkem v žebříčku.

O dvě příčky na šestnáctku poklesl animovaný film Píseň moře, stejně jako české drama s bratry Hádkovými Kobry a Užovky. Na osmnáctém místě stagnuje dobrodružný snímek Divočina s Reese Witherspoon a na devatenáctku sklouzl Gunman: Muž na odstřel, který nedosáhl ani poloviny svých minulých tržeb. Poslední skončila komedie Focus.

Tento víkend se v kinech můžeme těšit celkem na šest novinek, o kterých si více můžete přečíst zde.

TOP 20 ČR: VÍKEND OD 26. 3. 2015
  1. Konečně doma 2,8 mil. (novinka)
  2. Popelka 2,6 mil.
  3. Vybíjená 2,4 mil.
  4. Rezistence 2,0 mil.
  5. Ghoul 668 tis.
  6. Americký sniper 521 tis.
  7. SpongeBob ve filmu: Houba na suchu 509 tis.
  8. Kingsman: Tajná služba 422 tis.
  9. Chappie 408 tis.
  10. Město 44 394 tis. (novinka)

  11. Asterix: Sídliště bohů 391 tis.
  12. Padesát odstínů šedi 366 tis.
  13. Teorie všeho 356 tis.
  14. Cesta naděje 323 tis.
  15. Zvonilka a tvor Netvor 321 tis.
  16. Píseň moře 269 tis.
  17. Kobry a Užovky 257 tis.
  18. Divočina 174 tis.
  19. Gunman: Muž na odstřel 137 tis.
  20. Focus 135 tis.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY