Transformers dostanou mnoho dalších sequelů a spin-offů

Vydáno: 21.04.2015 11:48 - Martin Bubrín | foto: facebook tvůrce

UPDATE: Miliardová blockbusterová série Transformers měla příští rok do kin uvést svůj pátý díl, plány jsou nakonec ještě mnohem ambicióznější. Čekejte proto dalších několik pokračování, která stvoří vlastní univerzum.
Banner filmu Transformers: Zánik / Transformers: Age of Extinction[UPDATE: podle nejnovějších zpráv se nový díl Transformers dostane do kin v roce 2017 a započne plánované univerzum filmů, které budou obsahovat sequely, prequely i spin-ofy. Hlavní kreativec Akiva Goldsman právě s dalšími scenáristy plánuje propojenou sérii příběhů z třicetiletého kánonu a mytologie série.] Poslední díl série nebyl "zánikem", ba naopak - Transformers: Zánik utržil v kinech 1,1 miliardy dolarů, což je nejvíce z dosavadních čtyř filmů. Odpověď studia Paramout? Místo jednoho plánovaného pokračování Transformers 5, které je předběžně naplánováno na 24. června 2016, dostaneme hned několik dalších sequelů a spin-offů, které by dohromady měly (opět) vytvořit propojené filmové univerzum podobné Marvelu. Dalším důkazem seriality dnešních blockbusterů je také fakt, že studio najalo producenta/scenáristu/režiséra Akivu Goldsmana, držitele Oscara za Čistou duši nebo scenáristu filmů Já, legenda nebo Divergence, aby posloužil u budoucí série jako hlavní showrunner.

Stane se tedy člověkem, jenž bude v podstatě řídit celé univerzum a také kmenovou skupinu scenáristů, s nimiž bude v tzv. writers' room psát a plánovat další díly série. Výkonnými producenty následujících filmů budou Michael Bay, který se už však k režii nevrátí, Steven Spielberg a Lorenzo di Bonaventura. Z ekonomického hlediska jde jistě o logický a chytrý tah, protože robotí série je z hlediska popularity a výnosnosti merchandisingu zajištěná natolik, že na ni diváci chodí i přesto, že výsledné filmy většinou za moc nestojí.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY