Název samostatného filmu Star Wars bude Rogue One

Vydáno: 12.03.2015 20:24 - Pavel Klimeš | foto: Lucasfilm

Film režírovaný Garethem Edwardsem má jméno a první potvrzenou herečkou je Felicity Jones. Kromě toho byl potvrzen režisér a datum premiéry Epizody VIII.
Fotografie z filmu Star Wars: Síla se probouzí / Star Wars: Episode VII - The Force AwakensTento týden je na velká oznámení Star Wars skutečně bohatý. Výkonný ředitel společnosti Disney, Bob Iger, dnes na schůzi akcionářů představil novinky ohledně prvního ze tří plánovaných samostatných filmů Star Wars a rovněž potvrdil již některá známá fakta o Epizodě VIII.

Jméno prvního spin-offu bude Star Wars: Rogue One a jeho obsahem budou dobrodružství vedlejších postav ústřední ságy Star Wars. Režírovat jej bude Gareth Edwards (Monsters, Godzilla) a po Garym Whittovi převzal scenáristickou štafetu Chris Weitz (Popelka, Mravenec Z, nominace na Oscara za film Jak na věc). První obsazenou herečkou je Felicity Jones (Teorie všeho - nominace na Oscara). Námět příběhu pochází od Johna Knolla z ILM, který bude na filmu pracovat jako výkonný producent. Další výkonní producenti budou Simon Emanuel (Temný rytíř povstal, Rychle a zběsile 6) a Jason McGatlin (Tintin, Válka světů). Producenty budou Kathleen Kennedy a Tony To (Bratrstvo neohrožených, Pacifik) a John Swartz (Star Wars: Síla se probouzí) koproducent. Film se začne natáčet v létě v Londýně a světová premiéra je ohlášena na 16. prosince 2016.

Kromě toho byl jako režisér a scenárista Star Wars: Epizody VIII potvrzen Rian Johnson. Film bude mít světovou premiéru 26. května 2017, čímž se opět vrací tradiční vydávání Star Wars v květnu („May 4th be with you!“), což bude shodou okolností přesně čtyřicet let a jeden den od premiéry Star Wars: Epizody IV - Nové naděje v roce 1977. Johnson je známý svou drsnou sci-fi Looper a rovněž thrillerem Brick a komedií Bratři Bloomovi. Kromě toho režíroval i několik zdařilých epizod seriálu Perníkový táta. Producenty filmu budou Kathleen Kennedy a Ram Bergman, který produkoval filmy Looper, Don Jon, Zmizení a Bratři Bloomovi.

(Článek vyšel rovněž na portálu Czech Star Wars Universe.)



NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY