První foto: Matthew McConaughey v The Free State of Jones

Vydáno: 10.03.2015 15:00 - | foto: facebook tvůrce

Nový film od režiséra Garyho Rosse, který se zaobírá tématikou americké občanské války, nás čeká až za více než rok, i přesto ho už někteří považují za počin, který by mohl získat nominaci na Oscarech 2016. Předčasně?
11. března 2016 je dnem premiéry dalšího snímku čtyřnásobného oscarového nominanta a režiséra Garyho Rosse (Pleasantville: Městečko zázrakůHunger Games). Tentokrát jde do kin s válečným dramatem z dob občanské války v USA, a to podle pravdivých událostí. Název filmu je The Free State of Jones a vypráví příběh jižanského farmáře Newta Knighta, který byl rebelem proti Konfederaci a založil svůj vlastní stát, jehož jméno nese tento film. Byl také jedním z prvních amerických jižanů, který měl černošskou manželku po konci války.

Pro hlavní roli Newta byl vybrán také oscarový Matthew McConaughey (InterstellarKlub poslední naděje). Jeho ženu Rachel ztvární Angličanka se zulanskými kořeny Gugu Mbatha-Raw (Jupiter vycházíBelle). A dále ve filmu mají vedlejší role například Mahershala Ali (Hunger Games: Síla vzdoru 1. část) a Keri Russell (Úsvit planety opic).

První fotku, na níž můžete vidět právě McConaugheyho uprostřed boje, najdete v galerii.



NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY