Temné kouty: nový film podle autorky Zmizelé brzy v kinech

Vydáno: 03.03.2015 15:54 - Martin Bubrín | foto: facebook tvůrce

Temné kouty jsou knihou spisovatelky Gillian Flynn, která stojí také za hitem Zmizelá. Druhý film podle její předlohy v kinech uvidíme už letos v květnu s Charlize Theron v hlavní roli.
Moc často se nestává, abychom o filmu, který má světovou premiéru na 8. dubna, slyšeli teprve měsíc před jeho uvedením do kin. Přesně to je ale případ snímku Temné kouty, adaptace již druhé knihy autorky Zmizelé Gillian Flynn, jež teprve nyní odhalil svůj první plakát (ve francouzštině, protože premiéra proběhne v Paříži). Nejvíce zarazí fakt, že se studio rozhodlo hvězdně obsazený snímek, navíc podle autorky, jejíž poslední adaptace patří mezi nejúspěšnější filmy loňského roku, propagovat až nyní. 

Herecká sestava přitom nemohla být hvězdnější: Charlize TheronChloë Grace MoretzNicholas HoultChristina HendricksCorey Stoll nebo Tye Sheridan jsou jména, která mají rozhodně potenciál přilákat diváky. Režie i scénáře se ujal relativně neznámý francouzský režisér Gilles Paquet-Brenner, jenž má svém kontě několik thrillerů, hororů nebo drama Klíč k minulosti z roku 2010. Ve svém novém filmu bude vyprávět příběh Libby Day, která byla v dětství svědkem vyvraždění své rodiny, a o pětadvacet let později musí oživit své vzpomínky, když se setká se skupinou zabývající se vyšetřováním známých zločinů, což ji uvede v pochybnosti, co té noci viděla.

Snímek dorazí do českých kin 14. května letošního roku. V galerii výše také najdete zmiňovaný plakát a fotografii.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

  • Oprava - Jde ovšem o její druhou knihu, knižní... (Reb, 04.03.2015 11:21) Reagovat

    Oprava - Jde ovšem o její druhou knihu, knižní debut této autorky se jmenuje Ostré Předměty a ty jsou také již zfilmovány, ale půjde jen o televizní film. Jinak to překvapení pro mě není, tím, že jsem si nedávno projížděl imdb. Jsem na ten film zvědav, knihu mám doma a rád bych si jí přečetl ještě před filmem.

    • Re: Oprava - Jde ovšem o její druhou knihu, knižní... (martin.bubrin, 04.03.2015 11:36) Reagovat

      Děkuji za upozornění, opravil jsem to. Ostré předměty byly jen oznámeny, konkrétní info se o nich ještě neví.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY