Zemřel Leonard Nimoy, představitel Spocka ze Star Treku

Vydáno: 27.02.2015 19:12 - Martin Bubrín | foto: facebook tvůrce

Leonard Nimoy, nejznámější svou rolí Spocka z kultovní sci-fi série Star Trek, zemřel dnes v ranních hodinách ve věku 83 let. Zprávu přinesl deník The New York Times.
Leonard Nimoy V dnešních ranních hodinách zemřel známý herec Leonard Nimoy, který měl od šedesátých let velký podíl na tvarování fanouškovské popkultury, hlavně díky své nezapomenutelné roli v kultovním sci-fi seriálu a filmové sérii Star Trek, kde ztvárnil postavu Spocka. Potvrdila to jeho manželka Susan Bay Nimoy tvrdící, že příčinou úmrtí byla poslední fáze chronické obstrukční plicní nemoci, jež závisela na rocích aktivního kuřáctví herce. S ní byl hospitalizován do nemocnice v Los Angeles, kde také dnes ve věku 83 let odešel.

Představitel napůl člověka a Vulkánce narozen roku 1931 se poprvé v seriálu Star Trek objevil v roce 1966, po němž následovalo také několik spin-offů a stále pokračující filmová série, v jejichž prvních šesti dílech si zahrál. Jeho posledními rolemi jsou například učinkování v seriálu Hranice nemožného, namluvení jednoho z Decepticonů v třetím díle Transformers nebo cameo role v nových filmech Star Trek a Star Trek: Do temnoty, kde si naposledy zopakoval roli Spocka. Leonard Nimoy se však kromě herectví během svého činného života věnoval také fotografování a psaní, z něhož vzešlo hned několik knih pod jeho jménem. 

Pokud bychom měli jmenovat nejcitovanější hlášku jeho kariéru, mělo by zaznít "Live long and prosper."

Pocta Leonardu Nimoyovi (The New York Times)


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY