Režisér Chlapectví zvažuje jeho pokračování – a nejen to

Vydáno: 26.02.2015 14:00 - Pavel Bárta | foto: Sundance Film Festival

Po fenomenálním úspěchu Chlapectví změnil režisér Richard Linklater názor a rozpovídal se o možném pokračování. Navrch má v záloze další dva projekty, které by pod jeho režijní taktovkou mohly dopadnout neméně úspěšně.
Richard Linklater při natáčení filmu Chlapectví / BoyhoodPokud v Hollywoodu existuje režisér, jehož primární vlastností je vytrvalost, pak jím nutně musí být Richard Linklater. Natáčet Chlapectví 12 let kousek po kousku a následně vše pospojovat do výsledného produktu, který drží skvěle pohromadě, je věc obdivuhodná. Nicméně Chlapectví není jediným dlouholetým projektem Linklatera.
Vzpomeňme na jeho romantickou trilogii s Ethanem Hawkem a Julií Delpy, jež započala v roce 1995 filmem Před úsvitem, aby se následně dočkala pokračování Před soumrakem (2004) a vyvrcholila roku 2013 snímkem Před půlnocí. Časosběrné projekty hrají prim v tvorbě tohoto na Oscara nominovaného režiséra a scenáristy.

Není tedy divu, že Linklater nyní začal uvažovat o možném pokračování Chlapectví. Zpočátku sice nechtěl o sequelu ani slyšet, ovšem dle jeho vlastních slov: „Jednoho rána jsem se vzbudil a řekl si: ‚Když je člověku 20, tak je to celkem formativní období, ne?‘ Právě tehdy se opravdu stanete tím, kým se chystáte stát. Tak se přiznám, že má mysl se přiklání k myšlence možného pokračování.“ Zároveň ale dodal, že je vše ještě ve hvězdách. Nicméně nejeden filmový fanoušek by nad pokračováním osudů Masona jistě neohrnul nos.

Linklater na Chlapectví volně naváže ve svém dalším filmu, alespoň co se životní etapy týče, i když se zcela jinými herci. Chlapectví končilo příchodem na univerzitu, což je počátečním bodem chystané komedie That's What I'm Talking About, která by se měla točit kolem vysokoškolského nováčka a jeho prvních krůčků nezávislého života.

A nejnověji se Linklaterovo jméno začalo spojovat s adaptací románu Where’d You Go, Bernadette spisovatelky Marie Semple. Tento bestseller z roku 2012 se točí kolem patnáctileté dívky, jejíž matka záhadně zmizela. Scénář netradičního rodinného dramatu mají na starosti Scott Neustadter a Michael H. Weber, kteří zabodovali se svými scénáři k filmům 500 dní se Summer či Hvězdy nám nepřály. Na potvrzení, zdali Linklater usedne na režisérskou stoličku, si však musíme ještě nějakou tu chvíli počkat. 

Zajímaly by vás některé z chystaných či možných novinek? 



NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY