Preview: Série Divergence pokračuje Rezistencí

Vydáno: 15.02.2015 10:00 - Václav Limberk | foto: facebook tvůrce

Druhé pokračování young adult Divergentní trilogie nese název Rezistence. Opět budeme sledovat další osudy hlavní hrdinky Tris v postapokalyptické verzi budoucnosti v hlavní roli s Shailene Woodley.
První díl young adult Divergentní série nesl stejné jméno jako název celé série, tedy Divergence. Její autorka, americká spisovatelka Veronica Roth, vydala první díl jako bestseller v roce 2011. Následovala knižní pokračování Insurgent (2012) a Allegiance (2013). Po loňské Divergenci tedy nyní přichází filmová verze druhého dílu, kterým je Rezistence. Režie se po Neilu Burgerovi z prvního dílu ujal Robert Schwentke. V hlavní roli se znovu objeví Shailene Woodley a Theo James.

Fotografie z filmu Rezistence / InsurgentZápletka Rezistence bezprostředně pokračuje tam, kde skončily události z předchozí části. Při hledání spojenců a odpovědí jsou Tris (Woodley) a Four (James) na úsvitu vzpoury na útěku. Stíhá je Jeanine (Kate Winslet), vůdkyně frakce Erudovaných. Pronásledována také svými rozhodnutími z minulosti a zároveň v zoufalé snaze ochránit své bližní, musí Tris čelit jedné zatěžkávací zkoušce za druhou poté, co se dozví pravdu o své minulosti a konečně i o celé budoucnosti.

Divergence, první díl dystopické trilogie podle předlohy Veronicy Roth, nebyl ani zdaleka tak komerčně úspěšný jako podobné a konkurenční Hunger Games, nicméně i tak bylo jasné, že podle knižního besteselleru a trilogie vznikne i filmová podoba, přičemž poslední díl Aliance bude po vzoru Hunger Games také rozdělen na dvě části. Už při dokončování prvního dílu bylo jasné, že jeho režisér Neil Burger tentokrát z časových důvodů práci na sequelu jako režisér nezvládne a na jeho místo byl dosazen importovaný Němec Robert Schwentke, který naposledy natočil hodně nepovedený duchařský propadák s šíleným názvem R.I.P.D. - URNA: Útvar Rozhodně Neživých Agentů. Naštěstí má na svědomí i úspěšnou jedničku Red, což byl asi ten hlavní důvod proč mu byla svěřena režie Rezistence. Burger tu nicméně zůstal zapsaný jako výkonný producent a Schwentke by měl u projektu zůstat i jako režisér zbývajících dílů.

Fotografie z filmu Rezistence / InsurgentZ hereckého obsazení se logicky vrací představitelé hlavních rolí Shailene Woodley a Theo James a k původnímu obsazení jedničky (Ansel ElgortJai CourtneyMiles TellerMaggie Q ad.) tentokrát přibydou další herci jako například Octavia SpencerNaomi WattsRosa Salazar a další. Změna proběhla v podstatě i na všech ostatních důležitých postech. Scénář je dílem trojice Brian DuffieldAkiva Goldsman a Mark Bomback. Za kamerou stál Schwentkův stálý kameraman Florian Ballhaus a hudbu složil Joseph Trapanese

U Rezistence se čeká, že nejen potvrdí úspěch Divergence, ale že ho ještě předčí. Producenti se budou určitě v duchu modlit, aby se neopakovala situace s předchozím tragickým Schwentkeovým duchařským přešlapem a fanoušci knižní a nyní i filmové Divergentní série se budou modlit také. Filmový trailer zatím naznačuje, že by se tentokrát mohlo Schwentkemu i producentům zadařit.  

Rezistence odstartuje v kinech 19. března.

Originální trailer filmu Rezistence


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

  • Jen, tak pro info - není to frakce Erudovaných, ... (Anonym, 15.02.2015 17:13) Reagovat

    Jen, tak pro info - není to frakce Erudovaných, ale v překladu správně Sečtělých. Jinak na Rezistenci se docela těším, i přesto že se mi Divergence moc nelíbila.

  • jooooooooooooo konečně další díl (Radka, 07.03.2015 17:59) Reagovat

    super už se na něj těším užasna byla jednica doufam ze tento díl bude taky užasný ale ty kratke vlasy me zaskočili u tris

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY