Video: Přes 40 špičkových britských herců v krátkém filmu

Vydáno: 05.02.2015 16:30 - Pavel Bárta | foto: facebook tvůrce

Benedict Cumberbatch, Keira Knightley, Judi Dench, James McAvoy, Jude Law, Emily Blunt a mnoho dalších zástupců britského filmu v kraťasu o tom, jak si britská filmová smetánka uzurpovala velení nad Hollywoodem.
Keira Knightley ve filmu Hledám přítele pro konec světa / Seeking a Friend for the End of the WorldFotograf Jason Bell, který pravidelně fotí pro magazín Vanity Fair, se poté, co zjistil, že se „britská invaze Hollywoodu vymkla kontrole“, rozhodl místo focení natočit hrané portfolio více jak 40 top herců a hereček z Velké Británie. A výsledek je víc než zdařilý – stylový a úsměvný.

Bell stylizoval svůj krátký film do podoby filmového týdeníku z druhé světové války a rozdělil ho na tři logicky navazující části – Preparing for War (Příprava na válku), během které se Britové připravují na výpravu do Hollywoodu, Coming to America (Příchod do Ameriky) zobrazující proniknutí na americkou půdu, a závěrečné Victory Is Assured (Vítězství je jisté) potvrzující výhru Británie. Právě trefně zvolená válečná paralela dává snímku ten správně ironizující náboj.

Navíc je tento krátký film ještě prokládán remaky pamětihodných scén z kinematografické historie jako např. Jeremy Irons trousící repliku ze Smrtonosné pasti, zatímco v rukou svírá mléčný koktejl, Tom Hiddleston a Felicity Jones nabízejí svoji verzi Bonnie a Clyde, a především Keira Knightley předvádějící orgasmus z filmu Když Harry potkal Sally.

Na výsledek britské kolaborace se můžete podívat níže.

Část první: Preparing for War

Preparing for War
Část druhá: Coming to America

Coming to America
Část třetí: Victory Is Assured

Victory Is Assured


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY