Box Office: Americký sniper stále ve vedení

Vydáno: 02.02.2015 07:00 - Václav Limberk | foto: facebook tvůrce

Uplynulý víkend opět neměl co nabídnout a tak se Americký sniper v pohodě udržel potřetí za sebou v čele žebříčku víkendové návštěvnosti. Na novinky Project Almanac a The Loft se moc nechodilo.
Potřetí v řadě za sebou neměl větší problémy uzmout první pozici Americký sniper, který se vyšplhal už k dvě stě padesátimilionové hranici. Dokonce se mu podařilo s částkou 31.8 mil. v Super Bowlovém víkendu překonat rekord, který držela Hannah Montana/Miley Cyrus: Best of Both Worlds Concert Tour z roku 2008 s 31,2 miliony. Rodinný Paddington pak kvůli slabé konkurenci vyšplhal na druhé místo a momentálně se jeho celkové tržby dostaly na hranici skromných 50 milionů.

Fotografie z filmu  / Project AlmanacPrvní novinka, a poslední vzešlá z produkční dílny Michaela Baye, found-footage film o cestování v čase Project Almanac, který otevíral ve více jak 2500 kinech vydělal ubohých 8,5 milionu. Naproti tomu vznikl za velmi skromných 12 milionů, takže zde ztráty nebudou tak velké jako v případě nedávného Hackera nebo Mortdecai: Grandiózního případu.

Na čtvrtém místě skončila druhá z novinek, drama s Kevinem Costnerem Black or White s 6,4 miliony. Jde o další spolupráci Costnera s režisérem Mike Binderem po filmu Vztekle tvá z roku 2005, který otvíral za skoro 19 milionů. Pro srovnání je to jen o něco málo více než Prodloužený víkend, který otvíral ve stejný víkend loni za 5 milionů.

Jennifer Lopez ve filmu  / The Boy Next DoorNa páté místo se z minulé dvojky propadl levný thriller The Boy Next Door s Jennifer Lopez, který pobral rovných šest milionů. Šestý je pak Dokonalý svědek s.r.o., který se blíží padesátimilionové hranici. V topce už se mnoho týdnů stabilně drží i Kód Enigmy, který je jedním z favoritů blížícího se udílení Oscarů. Na osmičku se propadlo 96 hodin: Zúčtování a devátý je pak animovaný propadák z dílny George Lucase Strange Magic.

Nejhůře z novinek nasazených do široké distribuce skončil thriller The Loft, který otevíral téměř ve 2000 kinech, ale vydělal jen směšných 2,8 milionu. Jedná se o remake stejnojmenného belgického filmu z roku 2008, který taktéž natočil režisér Erik Van Looy.

Po třech skromných týdnech, kterým dominoval Americký sniper, se na příští týden chystá premiéra dlouho očekávaného sci-fi Jupiter vychází, které by mělo konečně přerušit vládnutí Eastwoodova válečného dramatu. Otevírat budou rovněž fantasy Sedmý syn a animák SpongeBob ve filmu: Houba na suchu.


BOX OFFICE: VÍKEND OD 30.1.2015

 1. Americký sniper 31,8 mil.
 2. Paddington 8,5 mil.
 3. Project Almanac 8,5 mil. (novinka)
 4. Black or White 6,4 mil. (novinka)
 5. The Boy Next Door 6,0 mil.
 6. Dokonalý svědek s.r.o. 5,7 mil.
 7. Kód Enigmy 5,1 mil.
 8. 96 hodin: Zúčtování 3,6 mil.
 9. Strange Magic 3,4 mil.
10. The Loft 2,8 mil. (novinka)

Tržby jsou uvedené v amerických dolarech. Kompletní žebříček s podrobnými statistikami naleznete zde.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY