Fantastická čtyřka: první trailer je konečně tady!

Vydáno: 27.01.2015 15:10 - Martin Bubrín | foto: facebook tvůrce

Fantastická čtyřka je jediný letní blockbuster letošního roku, který dosud neodhalil svůj trailer - to se mění nyní. Režisér Josh Trank zveřejňuje první upoutávku očekávané komiksovky, která vám vytře zrak.
Legendární komiksový tým potřeboval důstojného zpracování, hlavně vezmeme-li v potaz dvě nevydařené a infantilně přepálené filmové adaptace z let 2005 a 2007 - nyní to The Fantastic Four ve složení Mr. Fantastic (Miles Teller), Invisible Woman (Kate Mara), Human Torch (Michael B. Jordan) a The Thing (Jamie Bell) zkouší znovu, a to ve značně realističtějším, vážnějším a temnějším pojetí. Na půdě krátkého úvodního traileru látka zatím funguje, jak má, a vzbuzuje očekávání toho, jak si scenárista X-Menů Simon Kinberg a režisér Josh Trank (Kronika) popasují se zrodem superhrdinů, alternativními dimenzemi a vymezením se mezi ostatními letošními komiksovkami.

Díky zmíněným tvůrčím jménům by to mohlo fungovat, protože první zmíněný už v "nové" sérii X-Men ukázal citlivost práce s postavami a druhý zmíněný si zase zajímavě pohrál se superhrdinským konceptem ve svém found-footage debutu. Podle jejich komentáře k upoutávce se tedy máme těšit na mnohem věrohodnější naložení s celou látkou, vědečtější přístup a zacílení na podstatu komiksové předlohy - rodinu. A také na motion-capture Thinga, který prý bude vypadat na plátně opravdu věrohodně (hraje ho Jamie Bell, který má s technologií zkušenosti z Tintina) - v traileru ho však, stejně jako ostatní ve svých "superhrdinských" podobách, vidíme jen na zlomek sekundy.

Na ně (a další spektakulární akci) bude jistě čas příště, do té doby si musíme vystačit se slibným rozjezdem promo kampaně, která rozhodně vyvolává velká očekávání. Tohle by se mohlo totiž náramně povést, a to nejen proto, že Trank uvádí jako jeden z hlavních inspiračních zdrojů Davida Cronenberga.

Trailer zhlédněte níže. V galerii také najdete devět nových fotografií a plakát.

Originální trailer filmu Fantastická čtyřka


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY