První foto: Western The Revenant s DiCapriem a Hardym

Vydáno: 22.01.2015 09:49 - Martin Bubrín | foto: 20th Century Fox

Alejandro G. Iñárritu aktuálně slaví (zasloužený) úspěch se svou satirou Birdman, současně s ním však natáčí i další snímek - drsný western The Revenant s Leonardem DiCapriem a Tomem Hardym.
Alejandro González Iñárritu i ve svém dalším snímku hodlá posunout hranice filmového vyjadřování a navázat na stylistické pojetí, které započal už v Birdmanovi. Iluze jednoho nepřerušovaného záběru tedy bude pokračovat i v jeho následujícím snímku The Revenant, částečně westernu, příběhu o přežití a pomstě, kde opět spojil síly s kamaramanem Emmanuelem Lubezkim (Strom života, Gravitace, Birdman). Příběh podle skutečné události z 18. století vypráví o lovci kožešin Hughovi Glassovi (Leonardo DiCaprio), který je při své misi napaden mědvědem grizzly a těžce zraněn.

Muži najmuti na jeho ochranu (Tom Hardy, Will Poulter) spolu s generálem Andrewem Henrym (Domhnall Gleeson) ho však opustí a nechají napospas smrti. Hugh ale nakonec přežije a podnikne více než 300km cestu přes Ameriku, aby je našel a pomstil se jim. Natáčení filmu je podle informací magazínu Entertainment Weekly velmi náročné, protože se odehrává v odhlehlých a nedotčených částech Calgary, kde chce režisér pomocí přirozeného svícení a dlouhého záběru zachytit přírodu v tom nejčistším slova smyslu.

Produkce filmu, jenž je adaptací stejnojmenné novely Michaela Punkea, bude pokračovat až do dubna, protože je při daných podmínkách možné točit jen několik hodin denně. Výsledný film se pak do amerických kin dostane 25. prosince letošního roku, takže je možné, že o něm uslyšíme o rok později na Oscarech (třeba se Leo konečně dočká). Do českých kin film vstoupí 14. ledna 2016.

Dvojici fotografií najdete výše v galerii.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

  • vie mi niekto povedat v com sa bude obraz líšiť... (marek, 22.01.2015 11:20) Reagovat

    vie mi niekto povedat v com sa bude obraz líšiť ked bude len za pomocou denneho svetla?

  • - (thornhill, 22.01.2015 12:48) Reagovat

    u mňa zatial najočakávanejší budúci film

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY